Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόσκληση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αριάδνης Δάντε "O γίγαντας του δάσους" στο Αγρίνιο

Κάθε χρόνο, στην καρδιά του δάσους τα ζώα εργάζονται σε ομάδες κι ετοιμάζουν τις ιστορίες τους για τη Γιορτή Παραμυθιού. Στο τέλος, όλα ψηφίζουν την καλύτερη. Φέτος, το πρώτο βραβείο πήγε στην ομάδα της γριάς λαγουδίνας, του ποντικού και του σκίουρου για το παραμύθι του «γίγαντα του δάσους».

Οι Εκδόσεις Τσιπούπολη σαν προσκαλούν στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου «Ο γίγαντας του δάσους» της Αριάδνης Δάντε, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17:00.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον λόφο του Πολυχώρου Emileon (Δημοτικό Διαμέρισμα Δοκιμίου, Αγρίνιο).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Α. «Από την ανάγνωση στη δημιουργική γραφή»

       Καλωσόρισμα, Ελένη Μάντζιου, Εκπαιδευτικός

Β. «Ζωντανεύοντας τον γίγαντα του δάσους»

     Παιχνίδι ρόλων, Αριάδνη Δάντε, Συγγραφέας

Γ.  «Αν πειράξω το παραμύθι»

     Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής, Καλεσμένοι

Δ.  «Ένας παπαγάλος για όλους»

      Δημιουργικό εργαστήρι, Μαρία Μαχαλιώτη, Εικαστικός

Την εκδήλωση συντονίζει η 8χρονη Ευαγγελία Σούμπαση

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους αγαπούν τα παιδιά, τα παιχνίδια και τα παραμύθια.




Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο γίγαντας του δάσους»

«Ο γίγαντας του δάσους» είναι ένα διασκεδαστικό διδακτικό εργαλείο που μπορεί να σε μάθει τις ιστορίες παίζοντας με τους φίλους σου.

Το έργο απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών σχολών, αλλά και σε όλους όσους αγαπούν να διαβάζουν και να δημιουργούν ιστορίες.

Το βιβλίο αγκαλιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της αφηγηματολογίας και αποτελεί ένα πλούσιο έργο τόσο σε εικονογράφηση, όσο και σε εκπαιδευτικό υλικό. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται το έμμετρο παραμύθι της συγγραφέως, οι κάρτες αφήγησης του παραμυθιού, ασκήσεις δημιουργικής γραφής και το διδακτικό πλάνο «Το παιχνίδι της αφήγησης».


Συγγραφέας: Αριάδνη Δάντε

Εικονογράφηση: Τάνια Πεχλιβανίδιου - Pixel Art

Εκδόσεις Τσιπούπολη

ISBN:978-618-82037-8-5

Αριθμός σελίδων: 104

Διαστάσεις: 23×28


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου «Ό τ ι κ ι α ν σ υ μβ αί νε ι στη ζω ή σο υ, εσ ύ ν α μ έ νε ι ς μ ό νο στη χ α ρ ά σο υ. Ν α χ α μογελ ά ς , ν α τολμ ά ς , ν α δ ί νε ι ς χ ώ ρο στο λε υ κ ό φως κ αι στη δημ ι ο υ ργ ία. Ν α γελ ά ς , ν α ζε ι ς , ν α ονε ι ρε ύ εσ αι. Ν α ζωγρ α φ ί ζε ι ς τον κ ό σμο με το δ ι κ ό σο υ π α ρ α μ ύ θ ι. ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.  Κ ι έ πε ι τ α, ν α σμ ι γε ί ς με τ α π α ρ α μ ύ θ ια των ά λλων κ αι ν α α ντ α μ ώ νετε σε μ ια Γ ι ορτ ή, μ ια Γ ι ορτ ή Π α ρ α μ υ θ ι ο ύ...» Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου .        Η κινητικότητα στον αύλειο χώρο του Μουσείου ξεκίνησε από νωρίς. Παρά την έντονη ζέστη, το βιβλι

Το summer Camp της ΓΕΑ Αγρινίου μέσα από τη γραφή της μαμάς Αριάδνης Δάντε

Πρωινό Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024. Ο δευτερότοκος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο της περήφανης Αγρινιώτισσας μάνας, που έχει παρκάρει στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου "Μιχάλης Κιούσης" και συντροφιά με τη μάνα οδεύουν στο κλειστό γυμναστήριο. Ο νεαρός επίδοξος μπασκετμπολίστας είναι έτοιμος να παρακολουθήσει το 4ημερο Basketball Camp της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, για το οποίο έκανε 300 χιλιόμετρα. Άλλωστε, τον σωστό δάσκαλο τον ακολουθούμε παντού. Κι αυτό το καλοκαιράκι από το να κάθεται ένας έφηβος στο σπίτι, είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο γήπεδο και να μαθητεύει πλάι σε ξεχωριστούς προπονητές, για να κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες στο αγαπημένο του άθλημα.  Αυτό το τετραήμερο οι προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ελένη Καλαϊτζάκη (εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) και Γιάννης Ελευθεριάδης μαζί με τον κορυφαίο Skill Development Basketball Coach, Ganon Baker και τον Διδάκτορα Προπονητή Δημήτρη Γαλάνη ήταν έτοιμοι