Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αριάδνη Δάντε άνοιξε «Το σεντούκι του παππού» στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο και γέμισαν τα παλιά θρανία με παιδιά!

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 ξεκίνησαν στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας τα γυρίσματα για το νέο ερευνητικό έργο της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε, που φέρει τον τίτλο «Το σεντούκι του παππού». Το σεντούκι του παππού αποτελεί μέρος της διδακτορικής διατριβής της συγγραφέως στο επιστημονικό πεδίο «Διδακτική της Πληροφορικής», που εκπονείται υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Θαρρενού Μπράτιτση από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αριάδνη Δάντε 

Μελίνα Μάντζιου, Ελένη Μάντζιου, Αριάδνη Δάντε, Σοφία Παπαγιάννη, Ευαγγελία Σούμπαση
 

Με την αρωγή του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κυρίου Θεόδωρου Τσιλίκα, το πρωί του Σαββάτου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας καλοδέχτηκε στα θρανία του δεκάδες μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού, αλλά και την εκπαιδευτικό του σχολείου, κυρία Μαρία Δώνη. Επιπλέον των Αγγελοκαστριωτών, στο παλιό πέτρινο σχολείο βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη και Μελίνα Μάντζιου από το 17ο Δημοτικό Σχολείο και τρεις μαθητές από το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Τη δημιουργική ομάδα πλαισιώνει και ο εκπαιδευτικός Δημήτριος Σακκούλης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων (ΠΕ70) ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί από "Το σεντούκι του παππού"

Το έργο έχει στόχο την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και την πολύπλευρη εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 4-12 ετών σε καινοτόμα εργαλεία μέσα από τη δημιουργική γραφή και την Παγκόσμια Δημοτική ποίηση του αείμνηστου εκπαιδευτικού Περικλή Καίσαρη. Με την εμψύχωση της Αριάδνης Δάντε, οι μικροί πρωταγωνιστές θα δημιουργήσουν μια σειρά ψηφιακών αφηγήσεων που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, θα αναδείξουν την περιοχή και θα διαμοιραστούν με το κοινό ένα πρωτότυπο παιχνίδι. Με το πέρας του προγράμματος, θα διερευνηθούν τα οφέλη της ψηφιακής αφήγησης και της παιχνιδοποίησης και οι πρωταγωνιστές θα τιμηθούν από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη με τη διάκριση του Δημιουργικού Επιστήμονα στο YouTube «Creative Scientist YouTuber».

Αριάδνη & Ευαγγελία
Αριάδνη & Σοφία

Τα γυρίσματα του έργου θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο Μουσείο. Κατόπιν συνεννόησης με τη συγγραφέα, στο έργο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά, έφηβοι/ες και λάτρεις του Πολιτισμού από τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αριάδνη Δάντε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ariadnidante@gmail.com.

Οι Εκδόσεις Τσιπούπολη (www.chipoupolis.com) στηρίζουν έμπρακτα τις εθελοντικές προσπάθειες της ομάδας στο Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχοντας το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες. 

Γιώργος & Αριάδνη
Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με το Μουσείο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Τσιλίκα (thtsilikas@sch.gr).
Θεόδωρος Τσιλίκας - Αριάδνη Δάντε

Μαρία Δώνη - Αριάδνη Δάντε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου «Ό τ ι κ ι α ν σ υ μβ αί νε ι στη ζω ή σο υ, εσ ύ ν α μ έ νε ι ς μ ό νο στη χ α ρ ά σο υ. Ν α χ α μογελ ά ς , ν α τολμ ά ς , ν α δ ί νε ι ς χ ώ ρο στο λε υ κ ό φως κ αι στη δημ ι ο υ ργ ία. Ν α γελ ά ς , ν α ζε ι ς , ν α ονε ι ρε ύ εσ αι. Ν α ζωγρ α φ ί ζε ι ς τον κ ό σμο με το δ ι κ ό σο υ π α ρ α μ ύ θ ι. ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.  Κ ι έ πε ι τ α, ν α σμ ι γε ί ς με τ α π α ρ α μ ύ θ ια των ά λλων κ αι ν α α ντ α μ ώ νετε σε μ ια Γ ι ορτ ή, μ ια Γ ι ορτ ή Π α ρ α μ υ θ ι ο ύ...» Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου .        Η κινητικότητα στον αύλειο χώρο του Μουσείου ξεκίνησε από νωρίς. Παρά την έντονη ζέστη, το βιβλι

Το summer Camp της ΓΕΑ Αγρινίου μέσα από τη γραφή της μαμάς Αριάδνης Δάντε

Πρωινό Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024. Ο δευτερότοκος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο της περήφανης Αγρινιώτισσας μάνας, που έχει παρκάρει στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου "Μιχάλης Κιούσης" και συντροφιά με τη μάνα οδεύουν στο κλειστό γυμναστήριο. Ο νεαρός επίδοξος μπασκετμπολίστας είναι έτοιμος να παρακολουθήσει το 4ημερο Basketball Camp της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, για το οποίο έκανε 300 χιλιόμετρα. Άλλωστε, τον σωστό δάσκαλο τον ακολουθούμε παντού. Κι αυτό το καλοκαιράκι από το να κάθεται ένας έφηβος στο σπίτι, είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο γήπεδο και να μαθητεύει πλάι σε ξεχωριστούς προπονητές, για να κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες στο αγαπημένο του άθλημα.  Αυτό το τετραήμερο οι προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ελένη Καλαϊτζάκη (εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) και Γιάννης Ελευθεριάδης μαζί με τον κορυφαίο Skill Development Basketball Coach, Ganon Baker και τον Διδάκτορα Προπονητή Δημήτρη Γαλάνη ήταν έτοιμοι