Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος ξέρει να φυλάγεται καλύτερα στο Διαδίκτυο;" της Αριάδνης Δάντε

Ευχαριστήριο - Δελτίο Τύπου από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημ. Σχ. Αγρινίου

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Λαχαναγορά Αγρινίου με τεράστια επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση «Ποιος ξέρει να φυλάγεται καλύτερα στο Διαδίκτυο;».  Η εκδήλωση αποτέλεσε μια από κοινού προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου να αφυπνιστούν κυρίως τα παιδιά, αλλά και το ενήλικο κοινό, για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο και να δοθούν οι κατάλληλες συμβουλές μέσα από την ενεργό συμμετοχή και δράση.

Καλεσμένη της εκδήλωσης και πρωταγωνίστρια των όσων διαδραματίστηκαν στην κατάμεστη από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς αίθουσα ήταν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κυρία Αριάδνη Δάντε -κατά κόσμον Έφη Σαμαρτζοπάνου-, Μηχανικός Πληροφορικής, αλλά και υποψήφια Διδάκτωρ στη «Διδακτική της Πληροφορικής» με συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην «Ασφάλεια Συστημάτων», όσο και στις «Επιστήμες της Αγωγής».

Η Αριάδνη Δάντε μέσα από τον γλυκό λόγο, τον παιχνιδιάρικο τρόπο, τις ενδιαφέρουσες εναλλαγές της φωνής της και την επιβολή της αύρας της στον χώρο, την άψογη προσαρμοστικότητα στο κοινό, την αγάπη της για τα παιδιά, την πόλη του Αγρινίου και την Επιστήμη της, κατάφερε μέσα από το παιχνίδι της να συμπαρασύρει και να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και να αναλύσει το εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό θέμα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Η συγγραφέας κατάφερε με απίστευτη μαεστρία να εφαρμόσει τις αρχές της παιχνιδοποίησης στο πολύτιμο υλικό του saferinternet4kids.gr με τίτλο «Θέματα & Συμβουλές για Πολιτικές Ασφάλειας στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», να προκαλέσει την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στο παιχνίδι και εκείνα με τη σειρά τους να μοιραστούν τις εκπληκτικές τους γνώσεις με όλους.

Το άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι που δημιούργησε η πολυτάλαντη -πάνω από όλα μαμά- Αριάδνη Δάντε για χάρη του Συλλόγου μας περιλάμβανε τις ομάδες «Παιδιά», «Γονείς» και «Εκπαιδευτικοί». Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των παιδιών να συμμετάσχουν στο παιχνίδι, η συγγραφέας για να μην απογοητεύσει τα παιδιά τροποποίησε το παιχνίδι και κατάφερε να εμπλέξει 21 παιδιά και 3 μεγάλους. Η ροή του παιχνιδιού ήταν πρωτοποριακή, συναρπαστική και ξεσήκωσε το κοινό. Χρυσοί Περιηγητές αναδείχθηκαν τα μέλη των ομάδων των Παιδιών και των Γονέων με σκορ 14 πόντους, ενώ οι Εκπαιδευτικοί τιμήθηκαν με το χάλκινο βραβείο συγκεντρώνοντας 11 πόντους. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε από τον Γιώργο Λουριδά, σκηνοθέτη και δημιουργό του Agrinio International Film Festival «Οι Μονόλογοι της Λήδας».

  

Ευχαριστούμε τη συγγραφέα για την τιμή να βρίσκεται κοντά μας, καθώς και για την τιμή της συγγραφής και εκπόνησης ενός τόσο σπουδαίου έργου, που πιστεύουμε πως πρέπει να υιοθετηθεί από όλα τα σχολεία της χώρας.

Επιπλέον, ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση, τον Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση της αίθουσας και την ηχητική κάλυψη, καθώς και την Αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου, που μας τίμησε με την παρουσία της.




 




 





Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο, από το βιβλιοπωλείο «Planus», που έστησε ένα μικρό βιβλιοπωλείο στον χώρο της Παλαιάς Λαχαναγοράς με τα βιβλία της αγαπημένης μας Αριάδνης Δάντε. Σημειώνεται ότι το βιβλίο «Ψάχνοντας την ερμηνεία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη, αποτελεί ένα υπέροχο παιχνίδι ρόλων για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αξίζει να βρίσκεται σε όλα τα σπίτια.

Τέλος, τα πιο γλυκά Ευχαριστώ οφείλονται στο Ζαχαροπλαστείο ΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ του Θεόδωρου Κουσκούνη και στον φούρνο ΣΙΑΚΑΜΠΕΝΗ-ΑΓΓΕΛΗ για τα υπέροχα γλυκίσματα που μας προσέφεραν για την εκδήλωση μας. 

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων& Κηδεμόνων

Σπυριδούλα Παπαϊωάννου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αριάδνης Δάντε

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των  Education  Leaders  Awards  2023 . Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την  BOUSSIAS  events  τα  Education  Leaders  Awards  2023 , με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Περισσότερα από  200 υψηλόβαθμα στελέχη  της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Συνολικά, διακρίθηκαν   57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές