Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταξιδεύοντας στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο eTwinning

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια όμορφη πολιτεία ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι που του άρεσε πολύ το παιχνίδι. Πού την έχανες, πού την έβρισκες την μικρούλα, με το που τελείωνε το σχολείο της διάβαζε στα γρήγορα τα μαθήματά της κι ύστερα έβγαινε στις αλάνες για να παίξει.
Ώρες και ώρες παιχνιδιού, κουτσό, κρυφτό, κυνηγητό, μήλα, σχοινάκι κι ένα σωρό άλλα παιχνίδια με τα παιδιά της γειτονιάς.
Μα τα χρόνια πέρασαν και το κοριτσάκι μεγάλωσε και ασχολήθηκε με την Επιστήμη της Πληροφορικής, ξεχνώντας το παιχνίδι. Ώσπου μια μέρα, γνώρισε έναν μικρό μαθητή και έπρεπε να τον φέρει κοντά στην επιστήμη της. Κι αφού σκέφτηκε διάφορους τρόπους για να βοηθήσει το μαθητή της, θυμήθηκε και τα ξεχασμένα της παιχνίδια στις αλάνες και την ανεμελιά της τρυφερής της παιδικής ηλικίας. Έτσι δημιούργησε έξι μικρές ιστορίες και άρχισε ένα παραμυθένιο ταξίδι γνώσης.
Και προσπάθησε να φέρει κοντά στα παιδιά την επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.
Αυτό λοιπόν θα είναι το αντικείμενο του εργαστηρίου μας 3ο Πανελλήνιο συνέδριο eTwinning, που
θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25 έως 27 Νοεμβρίου 2016 στην Πάτρα.


Με άξονα τον άνθρωπο κι όπλο τη φαντασία, το κοριτσάκι θα προσπαθήσει να δείξει στους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου "Ο Απόστολος στην Πυθωνία" τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να φέρει κοντά στα παιδιά τους πέντε βασικούς τύπους δεδομένων στον προγραμματισμό, δίχως τη χρήση υπολογιστή.
Με μεγάλη χαρά σας περιμένω το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί στο Επιμελητήριο Αχαϊας για ένα διαφορετικό εργαστήρι, με πολύ παιχνίδι, γνώση και φαντασία.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.