Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα ευχαριστώ από την Ανάσσα των Χριστουγέννων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Την περασμένη Κυριακή συμμετείχα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου. Οι νηπιαγωγοί, Αντωνία Στελιανου και Χαρά Κανιούρη, με τίμησαν με την επιλογή του θεατρικού μου παραμυθιού "Η Ανάσσα των Χριστουγέννων" και με τον τρόπο αυτό ευχήθηκαμε στους γονείς και συγγενείς των νηπίων τα χρόνια μας πολλά για το νέο έτος.

Όμως, η συγκεκριμένη γιορτή δεν έκρυβε μόνο τα μηνύματα της αγάπης, της ελπίδας και της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου των μικρών ξωτικων του Ροβανιέμι.
Η γιορτή ανέδειξε το σπουδαίο ρόλο του εκπαιδευτικού, που προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια αξιόλογη γιορτή ανοίγει τις πόρτες του σχολειού του και φιλοξενεί τους συναδέλφους άλλης εκπαιδευτικής μονάδας. Ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου εξυπηρετησε και συνέβαλε στην καλλιέργεια της πολιτιστικής ιδιότητας των νηπιαγωγών.

Αγαπητοί μου φίλοι,
Το εγχείρημα της παράστασης δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η κυρία Αντωνία Στελιανου, που συμμετείχε και η ίδια στην παράσταση έδωσε την ψυχή της για να ζωντανέψει το κειμενο για να μπορέσει να παρουσιαστει το όμορφο αποτέλεσμα της Κυριακής. Αυτός όμως που μας περιποιηθηκε και μας φιλοξένησε ως άριστος οικοδεσπότης είναι ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, ο κύριος Κώστας Διαμαντής, που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την παράσταση.

Είναι πάρα πολύ όμορφο να ανοίγει το σχολείο για να φιλοξενήσει ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο για την εκδήλωση του και να βλέπεις ενα δημόσιο λειτουργό να κάνει τα πάντα για να υπάρχει σωστός ήχος, καθίσματα για όλους, σωστή τάξη και οργάνωση για τη δική σου γιορτή, χωρίς ατομικό συμφέρον.
Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν γνωρίζω τέτοιους λειτουργούς, γιατί αποδεικνύουν σε όλους πως τα σχολεία δεν αποτελουν μόνο εκπαιδευτικές βαθμίδες, αλλά πυρήνες Πολιτισμού.
Πέρα από τον κύριο Διαμαντή, ευχαριστώ θερμά και τον κυριο Νίκο Κατσαντά, για όλα αυτά που έκανε και νιώσαμε όλοι την εγκάρδια φιλοξενία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.