Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

32 κάρτες, 3 δέντρα και δεκάδες βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Περί τα τέλη του Γενάρη, οι κυρίες Αλεξάνδρα και Μαρίνα Τσιτσικάου από το Δημιουργικό Παιχνιδοπωλείο "Το Φουρφούρι" (Βότση 5, Αγρίνιο) πρότειναν στη συγγραφέα των εκδόσεών μας, κυρία Αριάδνη Δάντε να διοργανώσουν για δεύτερη χρονιά τη δράση "Δώσε ένα βιβλίο", με σκοπό να συλλέξουν βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
Η Αριάδνη μας, που αγκαλιάζει με ιδιαίτερη χαρά οτιδήποτε έχει σχέση με το παιδικό βιβλίο και την αλληλεγγύη συντονίστηκε με την Αλεξάνδρα και τη Μαρίνα και προσπάθησαν πολύ για να πετύχουν το στόχο τους.
Την περασμένη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, η Αριάδνη βρέθηκε στο φιλόξενο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, όπου παρέα με τη Μαρίνα παρέδωσαν σε ένα ζεστό κλίμα τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στο Φουρφούρι με τη βοήθεια των φίλων τους.


Πέρα από την παράδοση των βιβλίων, αλλά και των εκπαιδευτικών παιχνιδιών που δωρίστηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ από φίλες της συγγραφέως, η συγκεκριμένη δράση περιλάμβανε την παράδοση καρτών δανεισμού για τους μικρούς φιλαναγνώστες, αλλά και την αφήγηση του ολοκαίνουριου παραμυθιού της Αριάδνης μας, με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".

Με τη γνωστή μαεστρία της Αριάδνης, ο χώρος μετατράπηκε στη χώρα του γίγαντα. Η κυρία Ναυσικά Γκουράρου (προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ) σε συνεργασία με τη Μαρίνα Τσιτσικάου (ειδική παιδαγωγό, εθελόντρια της ΕΛΕΠΑΠ και συνιδιοκτήτρια του Δημιουργικού Παιχνιδοβιβλιοπωλείου "Το Φουρφούρι"), τη δημοσιογράφο του Agriniobestof.gr, κυρία Χρύσα Σπαή, αλλά και την κυρία Ιωάννα Σερμιντζέλη συνεργάστηκαν άψογα με τη συγγραφέα και χάρισαν στιγμές χαράς στα αγγελούδια της πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.


Η παράδοση των βιβλίων ολοκληρώθηκε με εορταστικό τρόπο, αφού τα παιδιά ευχήθηκαν στη συγγραφέα τα χρόνια της πολλά για τα γενέθλιά της, που ήταν στις 15 του μήνα και απόλαυσαν τη γιγάντια τούρτα γενεθλίων, ευγενική χορηγία του γλυκοπωλείου του κ. Ηλία Σαϊτα, από το Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας.


Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους που προσέφεραν το βιβλιαράκι τους για τη δανειστική βιβλιοθήκη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και συνέβαλαν στην επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος των τριών κυριών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.