Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

32 κάρτες, 3 δέντρα και δεκάδες βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Περί τα τέλη του Γενάρη, οι κυρίες Αλεξάνδρα και Μαρίνα Τσιτσικάου από το Δημιουργικό Παιχνιδοπωλείο "Το Φουρφούρι" (Βότση 5, Αγρίνιο) πρότειναν στη συγγραφέα των εκδόσεών μας, κυρία Αριάδνη Δάντε να διοργανώσουν για δεύτερη χρονιά τη δράση "Δώσε ένα βιβλίο", με σκοπό να συλλέξουν βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
Η Αριάδνη μας, που αγκαλιάζει με ιδιαίτερη χαρά οτιδήποτε έχει σχέση με το παιδικό βιβλίο και την αλληλεγγύη συντονίστηκε με την Αλεξάνδρα και τη Μαρίνα και προσπάθησαν πολύ για να πετύχουν το στόχο τους.
Την περασμένη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, η Αριάδνη βρέθηκε στο φιλόξενο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, όπου παρέα με τη Μαρίνα παρέδωσαν σε ένα ζεστό κλίμα τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στο Φουρφούρι με τη βοήθεια των φίλων τους.


Πέρα από την παράδοση των βιβλίων, αλλά και των εκπαιδευτικών παιχνιδιών που δωρίστηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ από φίλες της συγγραφέως, η συγκεκριμένη δράση περιλάμβανε την παράδοση καρτών δανεισμού για τους μικρούς φιλαναγνώστες, αλλά και την αφήγηση του ολοκαίνουριου παραμυθιού της Αριάδνης μας, με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".

Με τη γνωστή μαεστρία της Αριάδνης, ο χώρος μετατράπηκε στη χώρα του γίγαντα. Η κυρία Ναυσικά Γκουράρου (προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ) σε συνεργασία με τη Μαρίνα Τσιτσικάου (ειδική παιδαγωγό, εθελόντρια της ΕΛΕΠΑΠ και συνιδιοκτήτρια του Δημιουργικού Παιχνιδοβιβλιοπωλείου "Το Φουρφούρι"), τη δημοσιογράφο του Agriniobestof.gr, κυρία Χρύσα Σπαή, αλλά και την κυρία Ιωάννα Σερμιντζέλη συνεργάστηκαν άψογα με τη συγγραφέα και χάρισαν στιγμές χαράς στα αγγελούδια της πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.


Η παράδοση των βιβλίων ολοκληρώθηκε με εορταστικό τρόπο, αφού τα παιδιά ευχήθηκαν στη συγγραφέα τα χρόνια της πολλά για τα γενέθλιά της, που ήταν στις 15 του μήνα και απόλαυσαν τη γιγάντια τούρτα γενεθλίων, ευγενική χορηγία του γλυκοπωλείου του κ. Ηλία Σαϊτα, από το Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας.


Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους που προσέφεραν το βιβλιαράκι τους για τη δανειστική βιβλιοθήκη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και συνέβαλαν στην επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος των τριών κυριών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Η κυρία Άνοιξη και τα νηπιαγωγάκια της Αντωνίτσας

"Λοιπόν, παιδάκια ας ξεκινήσουμε το μάθημά μας με το τραγουδάκι της κυρίας Άνοιξης", είπε η κυρία Αντωνία Στελιανού του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου την περασμένη Παρασκευή στους μαθητές της και πάτησε το play από το βιντεάκι.  Ποιος να το περίμενε όμως ότι θα παγώσει η οθόνη και το σύστημα θα "πετάξει" την κυρία  Αντωνία έξω από την τάξη! Η κυρία Αντωνία συνδέθηκε ξανά στην πλατφόρμα για να συνεχίσει το διαδικτυακό μάθημα με τα νηπιαγωγάκια της και προσπάθησε ξανά να βάλει το τραγουδάκι της κυρίας Άνοιξης. 26 Μάρτη βλέπετε! Μπήκε η Άνοιξη για τα καλά και πρέπει να την προϋπαντήσουμε και να της τραγούδησουμε με τα παιδιά! Μάταια όμως. Η κυρία Αντωνία ήταν απογοητευμένη. Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό της. Κι ενώ είχε μάθημα, το τηλέφωνό της επέμενε να χτυπά! Τότε, το σήκωσε και προσπάθησε να καταλάβει ποια είναι στην άλλη γραμμή... Χωρίς να καταλαβαίνει πολλά, μια άγνωστη φωνή συνδέθηκε στη διαδικτυακή τάξη και εμφανίστηκε ένα άδειο παράθυρο με το όνομα "Αρ

1ο Εργαστήρι Σκέψης: Το σημείο

Στο πρώτο εργαστήρι τα παιδιά γνώρισαν τον Μαρσέλ, το προβατάκι μου, που είναι ντυμένο με μπόλικα ουράνια τόξα και πανέμορφα λουλούδια της Άνοιξης. Ο Μαρσέλ, το πρόβατο, αγαπά πολύ τη στιχουργική και το τραγούδι. Μάλιστα, έχει γράψει κι ένα τραγουδάκι για τα παιδιά, το οποίο φρόντισα να το εκτυπώσω σε μικρά χαρτάκια διπλής όψης για να το έχω μαζί μου στη συνάντησή μας. Αφού απήγγειλα κάποιους στίχους του τραγουδιού, μοίρασα στα παιδιά τα χαρτάκια και ξεκίνησα να τραγουδάω τον σκοπό του κάνοντας παντομίμα τις λέξεις "1, 1+1, 2, πηγαίνω" κτλ. Εκείνα άρχισαν να κουνιούνται στο ρυθμό και να προσπαθούν να μάθουν τις λέξεις. Το σημείο Ένα κι ένα κάνουν δύο το μαθαίνω στο σχολείο που πηγαίνω το πρωί σαν ξυπνήσει η Αυγή. Ένα κι ένα κάνουν δύο κι εγώ παίρνω ένα σημείο το αφήνω στο χαρτί μια τελίτσα να φανεί. Κι αφού βάλω το σημείο τον κανόνα για τα δύο φέρνω τώρα στο μυαλό κι άλλο ένα θέλω εδώ. Και μια δεύτερη τελεία ζωγραφίζω μ’ αγωνία και κοιτάζω στο χαρτί δύο σημεία είναι εκεί...