Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίας στο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά μικρά νηπιαγωγάκια στους ρόλους των ξυλοκόπων και των αφηγητών και τη Γαρυφαλιά στο ρόλο του γίγαντα. Η Αριάδνη υπαγόρευε στους μικρούς της φίλους τους στίχους του παραμυθιού και εκείνα με περισσή χαρά τα φώναζαν στους συμμαθητές τους. Κι όταν ήρθε η ώρα των ξυλοκόπων, όλα τα παιδιά άρχισαν να κόβουν και να πετσοκόβουν με τα φανταστικά τσεκούρια και τα πριόνια τους τα δέντρα του γίγαντα και να τραγουδούν τα λόγια των ξυλοκόπων.
Στο τέλος, αφού έμαθαν το σκοπό της εισβολής των ξυλοκόπων στο δάσος του γίγαντα, η Αριάδνη εξήγησε στα νήπια της Γαρυφαλιάς τον κύκλο ζωής των αγαπημένων δαμασκηνόδεντρων του γίγαντα, τα δεινά του πολέμου και το σεβασμό στο περιβάλλον και στους συνανθρώπους μας.
Φεύγοντας από το 14ο Νηπιαγωγείο, η Αριάδνη μας αποκάλυψε πόσο στοιχίζει για αυτήν "μια ψυχική ανάταση". Η συγγραφέας μας πιστεύει πώς στοιχίζει όσο ο συνδυασμός μιας λαμπερής νηπιαγωγού στο ρόλο του γίγαντα αγκαλιά με τα 25 μικροσκοπικά ανθρωπάκια της... Τόσο απλά και τόσο ουσιαστικά.

Η τελευταία επίσκεψη της συγγραφέως των εκδόσεών μας, μας αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά τη δύναμη των παραμυθιών, αφού όπως σημείωσε η ίδια στην κοινωνική της σελίδα: "Όταν τα πράγματα σκουραίνουν υπάρχει πάντοτε ένας παραμυθένιος κόσμος να σε λούσει στο φως..."
Σας ευχόμαστε καλό μήνα και ελπίζουμε να ανακαλύπτετε κι εσείς διαρκώς τρόπους ψυχικής ανάτασης μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων!

Συντακτική ομάδα Εκδόσεων Τσιπούπολη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.