Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από την ανθισμένη Άνω Καλλινίκη Φλώρινας με αγάπη

Αν στη ζωή μου κάτι λάτρεψα πολύ, είναι οι στιγμές μου στα σχολεία.
Την περασμένη Παρασκευή, λίγο μετά την εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, βρέθηκα στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης (Φλώρινα) για να συναντήσω τη  συμμαθήτρια μου, Μαρία Περιβολάρη και τα μαθητουδια της, με σκοπό να παίξουμε το παιχνίδι της αφήγησης.


Οι στιγμές σε αυτό το ευλογημένο ακριτικό χωριό ήταν μοναδικές. Μπήκα σε ένα περιβόλι αγαπης κι ανθισα ολόκληρη! Με τι αγάπη, με τι χαρά με υποδέχθηκαν τα παιδακια δεν λέγεται.
Πρώτη φορά, μου είπε η Μαρία ότι έβλεπαν από κοντά συγγραφέα...


Πρώτη φορά ένιωσα τόσο σεβασμό για το πρόσωπο μου, κάτι που φυσικά προέκυψε από τον τρόπο που προετοίμασε τα παιδιά η Μαρία. Τα λόγια μου είναι πάμφτωχα μπροστά στην πλούσια ψυχική ανταμοιβή μου. Η δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης είναι εκπληκτική. 


Αυτό που δεν είχα ζήσει ποτέ μου είναι να δω παιδιά του Γυμνασίου στο χώρο του Δημοτικού σχολείου να συμμετέχουν στο παιχνίδι μου. Ω, ναι! Τα παιδιά του Γυμνασίου βρέθηκαν την Παρασκευή στον χώρο του Δημοτικού σχολείου για να αγκαλιάσουν την αγαπημένη τους δασκάλα κι από κοντά της και το δικό μου παραμύθι. Κι όλα μαζί, μικρά και μεγάλα, ζωντάνεψαν τον "γίγαντα του δάσους" και βίωσαν τα χαρακτηριστικά της αφηγηματολογιας βάσει του Γάλλου αφηγηματολογου Genette.


Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου που παίξατε μαζί μου το παιχνίδι της αφήγησης.

Ευχαριστώ θερμά τους μαθητές για τις τέσσερις υπέροχες ζωγραφιές που ετοίμασαν στα διαλείμματα των μαθημάτων για το παραμύθι του γίγαντα της καρδιάς μου, ζωγραφιές που θα ζήλευαν και επαγγελματίες ζωγράφοι, αλλά και τον διευθυντή του σχολείου για τη φιλοξενία.Ευχαριστώ ακόμη και τους μικρουληδες μαθητές της τάξης της Περιβολάρισσας για το αναμνηστικό βιβλίο της εικονογράφησης του γίγαντα. Εύχομαι σε όλους να σας έχει ο Θεός καλά και να μπορέσω να βρεθώ σύντομα ξανά κοντά στο περιβόλι της αγάπης σας.
 Αριάδνη Δάντε

  • #ariadnidante #creative #moments #fairytales #giant #Genette

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Η κυρία Άνοιξη και τα νηπιαγωγάκια της Αντωνίτσας

"Λοιπόν, παιδάκια ας ξεκινήσουμε το μάθημά μας με το τραγουδάκι της κυρίας Άνοιξης", είπε η κυρία Αντωνία Στελιανού του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου την περασμένη Παρασκευή στους μαθητές της και πάτησε το play από το βιντεάκι.  Ποιος να το περίμενε όμως ότι θα παγώσει η οθόνη και το σύστημα θα "πετάξει" την κυρία  Αντωνία έξω από την τάξη! Η κυρία Αντωνία συνδέθηκε ξανά στην πλατφόρμα για να συνεχίσει το διαδικτυακό μάθημα με τα νηπιαγωγάκια της και προσπάθησε ξανά να βάλει το τραγουδάκι της κυρίας Άνοιξης. 26 Μάρτη βλέπετε! Μπήκε η Άνοιξη για τα καλά και πρέπει να την προϋπαντήσουμε και να της τραγούδησουμε με τα παιδιά! Μάταια όμως. Η κυρία Αντωνία ήταν απογοητευμένη. Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό της. Κι ενώ είχε μάθημα, το τηλέφωνό της επέμενε να χτυπά! Τότε, το σήκωσε και προσπάθησε να καταλάβει ποια είναι στην άλλη γραμμή... Χωρίς να καταλαβαίνει πολλά, μια άγνωστη φωνή συνδέθηκε στη διαδικτυακή τάξη και εμφανίστηκε ένα άδειο παράθυρο με το όνομα "Αρ

1ο Εργαστήρι Σκέψης: Το σημείο

Στο πρώτο εργαστήρι τα παιδιά γνώρισαν τον Μαρσέλ, το προβατάκι μου, που είναι ντυμένο με μπόλικα ουράνια τόξα και πανέμορφα λουλούδια της Άνοιξης. Ο Μαρσέλ, το πρόβατο, αγαπά πολύ τη στιχουργική και το τραγούδι. Μάλιστα, έχει γράψει κι ένα τραγουδάκι για τα παιδιά, το οποίο φρόντισα να το εκτυπώσω σε μικρά χαρτάκια διπλής όψης για να το έχω μαζί μου στη συνάντησή μας. Αφού απήγγειλα κάποιους στίχους του τραγουδιού, μοίρασα στα παιδιά τα χαρτάκια και ξεκίνησα να τραγουδάω τον σκοπό του κάνοντας παντομίμα τις λέξεις "1, 1+1, 2, πηγαίνω" κτλ. Εκείνα άρχισαν να κουνιούνται στο ρυθμό και να προσπαθούν να μάθουν τις λέξεις. Το σημείο Ένα κι ένα κάνουν δύο το μαθαίνω στο σχολείο που πηγαίνω το πρωί σαν ξυπνήσει η Αυγή. Ένα κι ένα κάνουν δύο κι εγώ παίρνω ένα σημείο το αφήνω στο χαρτί μια τελίτσα να φανεί. Κι αφού βάλω το σημείο τον κανόνα για τα δύο φέρνω τώρα στο μυαλό κι άλλο ένα θέλω εδώ. Και μια δεύτερη τελεία ζωγραφίζω μ’ αγωνία και κοιτάζω στο χαρτί δύο σημεία είναι εκεί...