Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από την ανθισμένη Άνω Καλλινίκη Φλώρινας με αγάπη

Αν στη ζωή μου κάτι λάτρεψα πολύ, είναι οι στιγμές μου στα σχολεία.
Την περασμένη Παρασκευή, λίγο μετά την εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, βρέθηκα στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης (Φλώρινα) για να συναντήσω τη  συμμαθήτρια μου, Μαρία Περιβολάρη και τα μαθητουδια της, με σκοπό να παίξουμε το παιχνίδι της αφήγησης.


Οι στιγμές σε αυτό το ευλογημένο ακριτικό χωριό ήταν μοναδικές. Μπήκα σε ένα περιβόλι αγαπης κι ανθισα ολόκληρη! Με τι αγάπη, με τι χαρά με υποδέχθηκαν τα παιδακια δεν λέγεται.
Πρώτη φορά, μου είπε η Μαρία ότι έβλεπαν από κοντά συγγραφέα...


Πρώτη φορά ένιωσα τόσο σεβασμό για το πρόσωπο μου, κάτι που φυσικά προέκυψε από τον τρόπο που προετοίμασε τα παιδιά η Μαρία. Τα λόγια μου είναι πάμφτωχα μπροστά στην πλούσια ψυχική ανταμοιβή μου. Η δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης είναι εκπληκτική. 


Αυτό που δεν είχα ζήσει ποτέ μου είναι να δω παιδιά του Γυμνασίου στο χώρο του Δημοτικού σχολείου να συμμετέχουν στο παιχνίδι μου. Ω, ναι! Τα παιδιά του Γυμνασίου βρέθηκαν την Παρασκευή στον χώρο του Δημοτικού σχολείου για να αγκαλιάσουν την αγαπημένη τους δασκάλα κι από κοντά της και το δικό μου παραμύθι. Κι όλα μαζί, μικρά και μεγάλα, ζωντάνεψαν τον "γίγαντα του δάσους" και βίωσαν τα χαρακτηριστικά της αφηγηματολογιας βάσει του Γάλλου αφηγηματολογου Genette.


Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου που παίξατε μαζί μου το παιχνίδι της αφήγησης.

Ευχαριστώ θερμά τους μαθητές για τις τέσσερις υπέροχες ζωγραφιές που ετοίμασαν στα διαλείμματα των μαθημάτων για το παραμύθι του γίγαντα της καρδιάς μου, ζωγραφιές που θα ζήλευαν και επαγγελματίες ζωγράφοι, αλλά και τον διευθυντή του σχολείου για τη φιλοξενία.



Ευχαριστώ ακόμη και τους μικρουληδες μαθητές της τάξης της Περιβολάρισσας για το αναμνηστικό βιβλίο της εικονογράφησης του γίγαντα. Εύχομαι σε όλους να σας έχει ο Θεός καλά και να μπορέσω να βρεθώ σύντομα ξανά κοντά στο περιβόλι της αγάπης σας.
 Αριάδνη Δάντε

  • #ariadnidante #creative #moments #fairytales #giant #Genette

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αριάδνης Δάντε

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των  Education  Leaders  Awards  2023 . Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την  BOUSSIAS  events  τα  Education  Leaders  Awards  2023 , με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Περισσότερα από  200 υψηλόβαθμα στελέχη  της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Συνολικά, διακρίθηκαν   57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές