Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα: Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024

Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ, https://crinte.nured.uowm.gr/) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/προκηρύσσουν τον 1ο Διαγωνισμό Παραμυθιού για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με θέμα: «Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας» 

(Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’).



Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης. Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η εύφημος μνεία. Όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

  1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.
  2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει προσωπικά με (1) ένα έργο, το οποίο πρέπει να υποβληθεί με ψευδώνυμο.
  3.  Κάθε έργο πρέπει να φέρει ως όνομα αρχείου το ψευδώνυμο του συγγραφέα και τον τίτλο του παραμυθιού (π.χ. για το παραμύθι «Παναγιά Ελεούσα» της συγγραφέως Ηλιαχτίδας το όνομα του αρχείου είναι: ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ-ΕΛΕΟΥΣΑ).
  4.   Κάθε έργο-συμμετοχή μπορεί να υποβληθεί σε μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης.
  5. Το κάθε έργο-συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται από υπογεγραμμένη φόρμα του γονέα / κηδεμόνα ότι αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού (βλ. Υπόδειγμα 1), η οποία θα διατηρηθεί στο σχολείο μέχρι το πέρας του διαγωνισμού.
  6. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν δημοσιευτεί, προβληθεί ή παρουσιαστεί με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε μέσο ή διαγωνισμό, οπουδήποτε και να έχουν έκταση έως 1000 λέξεις.
  7.  Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο διαγωνισμό δεν έχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές/-ήτριες ή το σχολείο.
  8. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος.
  9.  Κάθε σχολείο παρακαλείται να αποστείλει όλα τα έργα των μαθητών του συγκεντρωτικά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Αιτωλ/νίας, κ. Θεόδωρου Τσιλίκα (thtsilikas@sch.gr) συνοδευόμενα απαραίτητα από το ηλεκτρονικό αρχείο Όνομα_Σχολείου_Συμμετοχές_Παραμύθια.xls (βλ. Υπόδειγμα 2).
  10.  Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 17-05-2024.
  11. H αξιολόγηση των έργων θα γίνει από τριμελή Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από Εκπαιδευτικούς, Συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας ή/και πρόσωπα που υπηρετούν/εκπροσωπούν τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση.  
  12. Όλα τα έργα θα παραδοθούν από το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού χωρίς τα στοιχεία των συμμετεχόντων για τη διασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού.
  13. Αποκάλυψη της ταυτότητας του διαγωνιζόμενου θα πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση διάκρισης. Αρχικά, θα ειδοποιηθεί η Διεύθυνση του Σχολείου του μαθητή. Έπειτα, η Διεύθυνση θα ενημερώσει τον διακεκριμένο μαθητή και την οικογένειά του για να παραστούν στην τελετή βράβευσης.
  14. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στην «1η Γιορτή Παραμυθιού», που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. Κατά την απονομή θα υπάρξει έκθεση όλων των έργων των συμμετεχόντων με διατήρηση της ψευδωνυμίας των μαθητών.
  15. Τα έργα θα παραμείνουν στην κυριότητα των διοργανωτών, ώστε να μπορούν μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν για συμμετοχή σε περαιτέρω έκθεση/έργα ή για ανατύπωση σε έντυπα από το ΔΗΚΑΙΤΕ ή/και το Μουσείο.
  16. Από τον διαγωνισμό δε θα υπάρξουν έσοδα για το Εργαστήρι ΔΗΚΑΙΤΕ ή το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (εμπορία ή διαφήμιση).
  17. Οι διοργανωτές δικαιούται να αποκλείσουν οποιαδήποτε παραμύθι/ιστορία η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.
  18. Πληροφορίες-Διευκρινήσεις: Θεόδωρος Τσιλίκας, Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. Όροι διαγωνισμού στο Υπόδειγμα 3
ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους προαναφερθέντες όρους συμμετοχής συνιστά αποκλεισμό από το διαγωνισμό.

 Η Οργανωτική Επιτροπή

ΘΑΡΡΕΝΟΣ ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ, Καθηγητής Τμήματος Νηπιαγωγών ΠΔΜ, Πρόεδρος Εργαστηρίου ΔΗΚΑΙΤΕ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΑΜΑΡΤΖΟΠΑΝΟΥ, Υποψ. Διδάκτωρ ΠΔΜ, Μηχανικός Πληροφορικής – Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΛΙΚΑΣ, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας, Υπεύθυνος Μουσείου Ιστορίας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Η Αριάδνη Δάντε και το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

  Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ( Safer Internet Day 2024), τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του 23 ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου προσκάλεσαν τη συγγραφέα και Μηχανικό Πληροφορικής Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου) για να συνεργαστούν « Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο ». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE ( https://www.betterinternetforkids.eu ), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των OnLine τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ . Στον αρχικό χαιρετισμό της η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, που μεταξύ των σπουδών της είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος