Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ψάχνοντας στην Πυθωνία" στο Κέντρο Λογοθεραπείας "Ψυχή & Λόγος" (Καλαμάτα)

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Αριάδνη Δάντε βρέθηκε στην Καλαμάτα, στο Κέντρο "Ψυχή & Λόγος", για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ο Απόστολος στην Πυθωνία".

Κέντρο "Ψυχή & Λόγος" - 14/11/2015

Με ιδιαίτερη τιμή παραλάβαμε την επιστολή των λογοπεδικών που συστήνει το εκπαιδευτικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία" σε συνάδελφούς τους ως αξιόλογο εργαλείο ανάπτυξης του προφορικού λόγου και της κριτικής σκέψης. Στην επιστολή τους, οι λογοπεδικοί παραθέτουν τα εξής : 

"Το παιδικό βιβλίο της Αριάδνης Δάντε με τίτλο «Ψάχνοντας στην Πυθωνία», είναι ένα αξιόλογο εργαλείο που πιστεύουμε ότι απευθύνεται σε Λογοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς και Εκαπιδευτικούς, οι οποίοι αναζητούν ένα μέσο ανάπτυξης του προφορικού λόγου και της κριτικής σκέψης. Περιέχει 6 ιστορίες με 10 ερωτήσεις κατανόησης για κάθε ιστορία και μια χειροτεχνία για την εξάσκηση της λεπτής κίνησης. 

Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται είναι πλούσιο και κατανοητό. Βοηθάει στην ανάπτυξη ικανοτήτων συσχετισμού, στην αναπτυξη λεξιλογίου και σημασιολογικών δομών. Επίσης, βοηθάει στη μνήμη και στην ακουστική επεξεργασία μέσω των ερωτήσεων κατανόησης.

Οι ασκησούλες είναι ευχάριστες και αποτελεσματικές για την αντίληψη του κειμένου από το παιδί. Οι εικόνες προσεγγίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και είναι χρήσιμες για την βελτίωση της περιγραφής και την ανάπτυξη λειτουργικού διαλόγου.

Στο κέντρο «Ψυχή και Λόγος» έχουμε δουλέψει με επιτυχία το παιδικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία". Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα."
                                                                                  
Οι λογοπεδικοί:
Αγγελική Πουλίτση
Γεωργία Κονταξή
Δήμητρα ΠαπαδοπούλουΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.