Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρόνια πολλά στο παιδικό βιβλίο!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα κι εμείς γιορτάζουμε και χαιρόμαστε την αγάπη μας πρώτα από όλα για το παιδί, ύστερα για το βιβλίο και έπειτα για τη λογοτεχνία, τα μαθηματικά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Τσιπούπολη είναι το μικρό μου όραμα. Έχω γράψει κι άλλες φορές για το πρώτο μου παιδικό βιβλίο που σχετίζονταν με το εσωτερικό του υπολογιστή και ότι από εκεί προέκυψε το όνομα του εκδοτικού μου εγχειρήματος. Όμως, το βιβλίο και κατά προέκταση το σπίτι του βιβλίου, αποτελεί για μένα ένα σημαντικό χώρο έμπνευσης. Τα βιβλιοπωλεία αποτελούν τη Γωνιά της Γνώσης, όπου συναντώνται όλα τα φωτεινά πνεύματα, ανταλλάσουν απόψεις και αναμιγνύονται με χρώματα, αρώματα, εποχές, αγάπες, μύθους, ιστορίες και μαγικά μονοπάτια.

Η γωνιά της Γνώσης λοιπόν, είναι η πρώτη στάση της μικρής μου ηρωίδας, της Τύχης, στο δεύτερο βιβλίο των εκδόσεων Τσιπούπολη με τίτλο "Ψάχνοντας στην παραλία", που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου 2016. Η επιλογή της στάσης δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και το παιδί αναζητά τον αγαπημένο της οδηγό μαγειρικής από τον κύριο Φωτεινό. Γιατί πολλές φορές τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα από εμάς και έτσι και η μικρή Τύχη ξέρει πολύ καλά ότι μέσα στο βιβλίο της θα βρει την πολυπόθητη γνώση.

Πίσω από την καταπληκτική εικονογράφηση κρύβεται για ακόμα μια φορά η Τάνια Πεχλιβανίδου της Pixel-Art, που με απίστευτη λεπτομέρεια αποδίδει στην εικόνα όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να καθοδηγήσει τους εκπαιδευτικούς μου στόχους.


"Η γωνιά της γνώσης",
Παιδικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην παραλία", Εικονογράφηση Pixel-Art

Αγαπημένοι μου φίλοι, η αγάπη για το βιβλίο πρέπει να καλλιεργείται στο παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Κι ύστερα να ενισχύεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Στο βιβλίο θα βρούμε το γέλιο, τη χαρά, τη θλίψη και την έκσταση, τον πόνο και ένα σωρό διδάγματα. Στο βιβλίο θα βρούμε λύσεις για τα προβλήματά μας, λύτρωση για τα πάθη μας. Και στο παραμύθι που γιορτάζει σήμερα προς τιμήν του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα βρούμε σίγουρα το μαγικό ταξίδι που αναζητάει η ψυχή μας.


Χρόνια πολλά στο παιδικό βιβλίο, χρόνια πολλά στους φίλους συγγραφείς, χρόνια πολλά στους φίλους αναγνώστες και σε όλους εμάς που ταξιδεύουμε μέσα από τα παραμύθια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.