Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρόνια πολλά στο παιδικό βιβλίο!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα κι εμείς γιορτάζουμε και χαιρόμαστε την αγάπη μας πρώτα από όλα για το παιδί, ύστερα για το βιβλίο και έπειτα για τη λογοτεχνία, τα μαθηματικά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Τσιπούπολη είναι το μικρό μου όραμα. Έχω γράψει κι άλλες φορές για το πρώτο μου παιδικό βιβλίο που σχετίζονταν με το εσωτερικό του υπολογιστή και ότι από εκεί προέκυψε το όνομα του εκδοτικού μου εγχειρήματος. Όμως, το βιβλίο και κατά προέκταση το σπίτι του βιβλίου, αποτελεί για μένα ένα σημαντικό χώρο έμπνευσης. Τα βιβλιοπωλεία αποτελούν τη Γωνιά της Γνώσης, όπου συναντώνται όλα τα φωτεινά πνεύματα, ανταλλάσουν απόψεις και αναμιγνύονται με χρώματα, αρώματα, εποχές, αγάπες, μύθους, ιστορίες και μαγικά μονοπάτια.

Η γωνιά της Γνώσης λοιπόν, είναι η πρώτη στάση της μικρής μου ηρωίδας, της Τύχης, στο δεύτερο βιβλίο των εκδόσεων Τσιπούπολη με τίτλο "Ψάχνοντας στην παραλία", που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου 2016. Η επιλογή της στάσης δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και το παιδί αναζητά τον αγαπημένο της οδηγό μαγειρικής από τον κύριο Φωτεινό. Γιατί πολλές φορές τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα από εμάς και έτσι και η μικρή Τύχη ξέρει πολύ καλά ότι μέσα στο βιβλίο της θα βρει την πολυπόθητη γνώση.

Πίσω από την καταπληκτική εικονογράφηση κρύβεται για ακόμα μια φορά η Τάνια Πεχλιβανίδου της Pixel-Art, που με απίστευτη λεπτομέρεια αποδίδει στην εικόνα όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να καθοδηγήσει τους εκπαιδευτικούς μου στόχους.


"Η γωνιά της γνώσης",
Παιδικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην παραλία", Εικονογράφηση Pixel-Art

Αγαπημένοι μου φίλοι, η αγάπη για το βιβλίο πρέπει να καλλιεργείται στο παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Κι ύστερα να ενισχύεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Στο βιβλίο θα βρούμε το γέλιο, τη χαρά, τη θλίψη και την έκσταση, τον πόνο και ένα σωρό διδάγματα. Στο βιβλίο θα βρούμε λύσεις για τα προβλήματά μας, λύτρωση για τα πάθη μας. Και στο παραμύθι που γιορτάζει σήμερα προς τιμήν του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα βρούμε σίγουρα το μαγικό ταξίδι που αναζητάει η ψυχή μας.


Χρόνια πολλά στο παιδικό βιβλίο, χρόνια πολλά στους φίλους συγγραφείς, χρόνια πολλά στους φίλους αναγνώστες και σε όλους εμάς που ταξιδεύουμε μέσα από τα παραμύθια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Η Αριάδνη Δάντε και το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

  Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ( Safer Internet Day 2024), τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του 23 ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου προσκάλεσαν τη συγγραφέα και Μηχανικό Πληροφορικής Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου) για να συνεργαστούν « Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο ». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE ( https://www.betterinternetforkids.eu ), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των OnLine τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ . Στον αρχικό χαιρετισμό της η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, που μεταξύ των σπουδών της είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος