Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιορτή της Μητέρας στο Μάννα Σύρου

Βρισκόμαστε στα μέσα του Απρίλη και σιγά σιγά πλησιάζει η γιορτή της Μητέρας.
Ο μικρός Απόστολος, για να δείξει την αγάπη του στη μαμά του, ζητά τη βοήθεια της θείας Μνήμης για να της γράψει ένα γράμμα. Η θεία Μνήμη, μιας και είναι συγγραφέας, θα βοηθήσει τον ανιψιό της για να γράψει τις πολύτιμες σκέψεις του σε ένα κομμάτι χαρτί. Του εξηγεί λοιπόν, πως για να μπορέσει να γράψει ένα όμορφο γράμμα πρέπει να χρησιμοποιήσει λέξεις, αριθμούς και ενδεχομένως λογικές απαντήσεις που να περιγράφουν τα συναισθήματα που νιώθει για τη μαμά του. Μετά από λίγη σύσκεψη με τη θεία Μνήμη, ο Απόστολος γράφει το παρακάτω γράμμα :

«Αγαπημένη μου μανούλα,
Στις 8 Μαΐου 2016, είναι η γιορτή της Μητέρας και γιορτάζεις.
Με αυτό το γράμμα σου στέλνω 1000 φιλάκια. Κάθε 1 φιλάκι μου, σου ψιθυρίζει ότι είσαι η καλύτερη, η ομορφότερη και η πιο γλυκιά μαμά του κόσμου. 
Σε ευχαριστώ που με προσέχεις, με φροντίζεις και με αγαπάς 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο, εκτός από φέτος που είναι δίσεκτη χρονιά και θα με προσέξεις 1 ημέρα παραπάνω.
Σ’ α γ α π ώ μέχρι την άκρη του διαστήματος. 
Ναι, ναι! Σ’ αγαπώ πολύ!
Απόστολος»

Ο Απόστολος δίνει το γράμμα στη θεία Μνήμη για να το ταχυδρομήσει και να κάνει έκπληξη στη μητέρα του. Η θεία Μνήμη ακουμπά για λίγο το γράμμα στην τραπεζαρία της, αλλά, ξαφνικά ξεσπάει καταιγίδα. Ένας ανεμοστρόβιλος μπαίνει στο σαλόνι και παρασύρει τις λέξεις και τους αριθμούς από το γράμμα στη ζούγκλα της Πυθωνίας.
Στην επιστροφή του Απόστολου από το σχολείο, η θεία Μνήμη τον ενημερώνει για την τύχη του γράμματός του. Αυτός, αναλαμβάνει να ταξιδέψει στη ζούγκλα της Πυθωνίας για να πάρει πίσω τις λέξεις, τους χαρακτήρες και τους αριθμούς από το χαμένο γράμμα του.

Και κάπως έτσι, συντροφιά με τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα και τα παιδάκια του κατηχητικού της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων, θα παρουσιάσουμε το θεατρικό παιχνίδι του Απόστολου στην Πυθωνία.

Με τη βοήθεια της φαντασίας μας, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, στις 12 το μεσημέρι,  η αίθουσα "Κ. Τουλούπη" του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων στο Μάννα θα μετατραπεί στην άγρια ζούγκλα της Πυθωνίας. Κι άντε να βρούμε τις κρυμμένες λέξεις, τα γράμματα, τους αριθμούς και τις λογικές απαντήσεις από το γράμμα του Απόστολου σε ολόκληρη ζούγκλα! Ζούγκλα η κατάσταση, ζούγκλα! 

Εγώ όμως θα σας πω το μυστικό, αλλά εσείς μην το πείτε πουθενά! 
Τα χαμένα κομμάτια θα βρίσκονται στα χέρια των παρευρισκομένων.

Και ποιος θα τα βρει για να μπορέσει να σώσει το χαμένο γράμμα του Απόστολου;
Οκτώ μικροί μαθητές αναλαμβάνουν τους ρόλους του Απόστολου, της θείας Μνήμης, του λιονταριού, της καμηλοπάρδαλης, της μαϊμούς, της ζέβρας, του πύθωνα, αλλά και του λαγού και ανακατεύονται σε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού. 

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τους διαλόγους από το βιβλίο «Ψάχνοντας στην Πυθωνία»  των εκδόσεων Τσιπούπολη κι όλο και κάπου θα βρίσκομαι κι εγώ για να ψάξουμε τα χαμένα στοιχεία του γράμματος. Όταν τα μαζέψουμε, θα πρέπει να τα δώσουμε στη θεία Μνήμη και να συνθέσουμε το χαμένο γράμμα.

Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε μια χαρά, αλλά επειδή δεν είμαι 100% σίγουρη, καλό θα είναι να έρθετε να μας βοηθήσετε.

Δράση για την οικογένεια
Μετά το παιχνίδι του χαμένου γράμματος, τα παιδιά θα γράψουν τις δικές τους συμβολοσειρές με λέξεις που χαρακτηρίζουν τη μαμά τους.
Στη συνέχεια, θα προβληθούν οδηγίες για την κατασκευή του κουβά των συμβολοσειρών και με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά, τα παιδάκια θα δημιουργήσουν το κίτρινο κουβαδάκι της καμηλοπάρδαλης, όπου και θα τοποθετήσουν τις συμβολοσειρές τους. 
Το κίτρινο κουβαδάκι θα είναι και το δώρο-έκπληξη για κάθε μαμά από το παιδί της.

Αγαπημένοι φίλοι της Σύρου, σας περιμένουμε για μια ξεχωριστή γιορτή της Μητέρας.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.