Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Εργαστηρίου Πυθωνίας : Μαθαίνω Πληροφορική με φαντασία και χαρτί!

"Ψάχνω, ψάχνω και γυρνώ, τα αντικείμενα κρατώ...", λέει ο μικρός Απόστολος στο τέλος του εκπαιδευτικού βιβλίου "Ψάχνοντας στην Πυθωνία". Ψάχνω, ψάχνω κι εγώ και βρίσκω ανθρώπους γεμάτους θέληση και όρεξη για δημιουργία. Κι εκεί στέκομαι. Ναι, εκεί μ' αρέσει να στέκομαι, να συζητώ και να αφιερώνω το χρόνο μου. 

Δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες τρέχω με τον Απόστολο και τη θεία Μνήμη. Μαζί μου τρέχουν και έξι μικρά ζωάκια, αλλά και πολλά πολλά χαμένα αντικείμενα που αναπαριστούν τους πέντε βασικούς τύπους στον προγραμματισμό. Και μετά από τόση τρεχάλα, ήρθε η ώρα να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπάει η καρδιά μου : να διδάξω Πληροφορική παίζοντας. Πιστεύω βαθιά, ότι το παιχνίδι είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Τρεχαλητό λοιπόν, και μια φορά το μήνα, θα στέκομαι στη γενέτειρα που δεν είναι άλλη από την πόλη της καρδιάς μου : το Αγρίνιο. Ναι, ναι. Εκεί ξετρύπωσα δυο φανταστικές νηπιαγωγούς κι εκεί βρήκα το κατάλληλο περιβάλλον. Αλλά μην νομίσετε ότι δεν θα πάω και αλλού! Θα πάω! Γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι που με περιμένουν να τους ανακαλύψω. 

Μια φορά το μήνα θα παίζουμε, θα μαθαίνουμε, θα παίρνουμε ασκήσεις για το σπίτι και θα ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση. Έτσι, για να' χει και λίγο χτυποκάρδι μέχρι να τα ξαναπούμε.

Στο παιχνίδι μας αυτό, θα μας βοηθήσουν πολύ οι μικρές μου κάρτες. Σχεδίαση, εκτύπωση και χαρτοκοπτική είναι τα τρία πρώτα στάδια της παραγωγής των καρτών μου. Κι ύστερα έρχεται η πλαστικοποίηση και η κριτική των δύο αλάνθαστων συμβούλων μου ηλικίας 7 και 9 ετών αντίστοιχα. 

Το εργαστηριάκι της Πυθωνίας μας θα μας εξοικειώσει με τους βασικούς τύπους δεδομένων και τα αντικείμενα. Καλά, μην νομίζετε ότι θα πούμε μόνο αυτά! Θα πούμε και θα μάθουμε κι άλλα! Προς το παρόν όμως, το προγραμματάκι μας έχει ως εξής:

Το πρώτο μας εργαστήρι θα ξεκινήσει το Σάββατο, 1 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί στο Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο "Φουρφούρι", Βότση και Σαλάκου 5, Αγρίνιο, τηλ. επικοινωνίας : 2641 048816.
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπεύθυνες του Παιχνιδοβιβλιοπωλείου : Αλεξάνδρα Τσιτσικάου και Μαρίνα Τσιτσικάου.

Μαθαίνουμε Πληροφορική δίχως Υπολογιστή
ξεκινώντας με το δεξί από μια πόλη αγαπητή!


Και καλή μας αρχή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.