Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πίσω στα θρανία και εμείς με νέα συνεργασία!

Και μπορεί το τριήμερο ταξίδι στη γενέτειρα να τελείωσε και να επέστρεψα στη βάση μου, αλλά με την επιστροφή μου έφερα στην οικογένεια της Τσιπούπολης δύο φανταστικές αδερφούλες και μια πολύ δημιουργική συνεργασία.
Αλεξάνδρα Τσιτσικάου, Μαρίνα Τσιτσικάου, Αριάδνη Δάντε
Η Αλεξάνδρα και η Μαρίνα είναι δύο εξαιρετικές νηπιαγωγοί που εδώ και ένα χρόνο διαβάζουν, προτείνουν, παίζουν και δημιουργούν στο δικό τους παραμυθοχώρο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Αγρινίου. Έχοντας ακούσει πολύ καλά σχόλια για τη δουλειά των κοριτσιών, το πρωινό της Τρίτης πέρασα το κατώφλι του δημιουργικού παιχνιδοβιβλιοπωλείου Φουρφούρι και γνώρισα από κοντά τις ιδιοκτήτριές του.


Η πρώτη εντύπωση ήταν καταπληκτική! Παστέλ χρώματα, μηνύματα παραμυθιών στους τοίχους, θεματικές γωνιές, μια τεράστια συστοιχία ραφιών που αγκάλιαζε περίτεχνα τη Γεωμετρία και απίθανα ξύλινα παιχνίδια που μου θύμισαν τα παιχνιδίσματα με τα παιδιά μου. Σκέφτηκα ότι αυτός ο χώρος είναι αναμφισβήτητα ένας «δικός» μου χώρος, έτοιμος να αγκαλιάσει κάθε μου παραμύθι.

Τελικά, οι τρεις μέρες της διαμονής μου στο Αγρίνιο ήταν εντελώς «φουρφουρένιες»! Μπαινόβγαινα διαρκώς στο φιλόξενο Φουρφούρι και σε κάθε συζήτηση με την Αλεξάνδρα και τη Μαρίνα ανακάλυπτα τον κοινό μας κώδικα επικοινωνίας. 

Κι όπως στον προγραμματισμό επαναχρησιμοποιούμε τις συναρτήσεις, έτσι κι εγώ θα επαναχρησιμοποιήσω τον όμορφο αυτό χώρο για να διδάξω το αντικείμενο σπουδών μου, ξεκινώντας από το πρώτο Σάββατο του Οκτώβρη. Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, παρέα με τους μικρούς μου φίλους (παιδιά ηλικίας 4-10 ετών) θα μαθαίνουμε Πληροφορική δίχως Υπολογιστή! 

Σας καληνυχτίζω με το εξαιρετικό μήνυμα της βιτρίνας του παχνιδοβιβλιοπωλείου : «Πίσω στα θρανία ΝΑΙ στη φιλία ΌΧΙ στη βία».

Όσοι από εσάς γνωρίζετε τη θεία Μνήμη και την παρέα της, θα ανακαλύψετε εύκολα τις λογικές απαντήσεις που κρύβονται στο μήνυμα της βιτρίνας. Οι υπόλοιποι μπορείτε να ενημερωθείτε από τα εκπαιδευτικά βιβλιοεργαλεία «Ψάχνοντας στην Πυθωνία» και «Ψάχνοντας στην παραλία» που φιλοξενούνται στο πανέμορφο Φουρφούρι (Βότση και Σαλάκου 5, Αγρίνιο, τηλ. 26410 48816).        

Κι αν δεν βγάλετε άκρη, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, θα τα ανακαλύψουμε όλα μαζί από κοντά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.