Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάρια Πληροφορικής για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ

Εκπαιδευτική Δράση της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε

 «ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ»

Διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στα εκπαιδευτικά προγράμματα :

1.  Ο Απόστολος στην Πυθωνία, Εισαγωγή σε βασικές έννοιες προγραμματισμού, Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016, 11:00 – 13:00
2.   Η Τύχη πάει στην παραλία [05/11/2016], Εισαγωγή στην αντικειμενοστρέφεια, Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016, 11:00 – 13:00 
3.   Ο Ενρίκε στο Μεξικό [03/12/2016], Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2016, 11:00 – 13:00

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», «Η Τύχη πάει στην παραλία» και «Ο Ενρίκε στο Μεξικό» της Μηχανικού Πληροφορικής Αριάδνης Δάντε σχεδιάστηκαν για να εξοικειώσουν τους μικρούς μαθητές στους βασικούς τύπους μεταβλητών στον προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στην αντικειμενοστρέφεια και στην ενημέρωσή τους για τους κινδύνους του Διαδικτύου, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Τα προγράμματα αγκαλιάζουν με αγάπη τη λογοτεχνία και τα μαθηματικά και η καινοτομία τους βασίζεται στην ανάμιξη απλών στοιχείων που γνωρίζει ένα παιδί για την κατανόηση βασικών εννοιών Πληροφορικής, δίχως να απαιτείται ύπαρξη Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Τα σεμινάρια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παρουσιάζουν στους συμμετέχοντες την διδακτική Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 2€. Το ποσό αυτό θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΛΕΠΑΠ, για τις ανάγκες του  Παραρτήματος Αγρινίου.  

Οφέλη για τους συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν : 
  •  να προσεγγίσουν βασικές έννοιες πληροφορικής μέσα από τις δικές τους γνώσεις,
  •  να εξασκήσουν τη μνήμη των μαθητών τους με μια σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων,
  •  να αναδείξουν στα παιδιά την πολύτιμη αξία του γραπτού λόγου και τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου,
  •  να απασχολήσουν ευχάριστα τα παιδιά με τις πράξεις της πρόσθεσης, της αφαίρεσης και της σύγκρισης των αντικειμένων.
  • να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους του Διαδικτύου μέσα από μελέτες περιπτώσεων.

·         Ώρες διεξαγωγής : 11:00 – 13:00
11:00 – 11:30 : Προσέλευση συμμετεχόντων και παραλαβή της ατομικής τους κάρτας για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

11:30 – 12:30 : Παρουσίαση δράσης.

12:30 – 13:00 : Διάλογος – υποβολή ερωτημάτων. 

Τόπος Διεξαγής : Κινηματογράφος ΆΝΕΣΙΣ [Αγρίνιο]

Για την συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν απαιτούνται συγκεκριμένες δεξιότητες από πλευράς των συμμετεχόντων. 

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να συμπληρώσετε τη διαδικτυακή φόρμα του υπερσυνδέσμου https://goo.gl/forms/an4DTRxWCis7Kic12 μέχρι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00.


Με την πολύτιμη συνδρομή του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του  Δήμου Αγρινίου, τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και την υποστήριξη της φίλης μου κυρίας Χριστίνας Μπαλάσκα, βοηθάμε την ΕΛΕΠΑΠ και στηρίζουμε τα παιδιά μας!Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.