Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάρια Πληροφορικής για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ

Εκπαιδευτική Δράση της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε

 «ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ»

Διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στα εκπαιδευτικά προγράμματα :

1.  Ο Απόστολος στην Πυθωνία, Εισαγωγή σε βασικές έννοιες προγραμματισμού, Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016, 11:00 – 13:00
2.   Η Τύχη πάει στην παραλία [05/11/2016], Εισαγωγή στην αντικειμενοστρέφεια, Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016, 11:00 – 13:00 
3.   Ο Ενρίκε στο Μεξικό [03/12/2016], Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2016, 11:00 – 13:00

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», «Η Τύχη πάει στην παραλία» και «Ο Ενρίκε στο Μεξικό» της Μηχανικού Πληροφορικής Αριάδνης Δάντε σχεδιάστηκαν για να εξοικειώσουν τους μικρούς μαθητές στους βασικούς τύπους μεταβλητών στον προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στην αντικειμενοστρέφεια και στην ενημέρωσή τους για τους κινδύνους του Διαδικτύου, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Τα προγράμματα αγκαλιάζουν με αγάπη τη λογοτεχνία και τα μαθηματικά και η καινοτομία τους βασίζεται στην ανάμιξη απλών στοιχείων που γνωρίζει ένα παιδί για την κατανόηση βασικών εννοιών Πληροφορικής, δίχως να απαιτείται ύπαρξη Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Τα σεμινάρια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παρουσιάζουν στους συμμετέχοντες την διδακτική Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 2€. Το ποσό αυτό θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΛΕΠΑΠ, για τις ανάγκες του  Παραρτήματος Αγρινίου.  

Οφέλη για τους συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν : 
  •  να προσεγγίσουν βασικές έννοιες πληροφορικής μέσα από τις δικές τους γνώσεις,
  •  να εξασκήσουν τη μνήμη των μαθητών τους με μια σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων,
  •  να αναδείξουν στα παιδιά την πολύτιμη αξία του γραπτού λόγου και τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου,
  •  να απασχολήσουν ευχάριστα τα παιδιά με τις πράξεις της πρόσθεσης, της αφαίρεσης και της σύγκρισης των αντικειμένων.
  • να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους του Διαδικτύου μέσα από μελέτες περιπτώσεων.

·         Ώρες διεξαγωγής : 11:00 – 13:00
11:00 – 11:30 : Προσέλευση συμμετεχόντων και παραλαβή της ατομικής τους κάρτας για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

11:30 – 12:30 : Παρουσίαση δράσης.

12:30 – 13:00 : Διάλογος – υποβολή ερωτημάτων. 

Τόπος Διεξαγής : Κινηματογράφος ΆΝΕΣΙΣ [Αγρίνιο]

Για την συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν απαιτούνται συγκεκριμένες δεξιότητες από πλευράς των συμμετεχόντων. 

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να συμπληρώσετε τη διαδικτυακή φόρμα του υπερσυνδέσμου https://goo.gl/forms/an4DTRxWCis7Kic12 μέχρι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00.


Με την πολύτιμη συνδρομή του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του  Δήμου Αγρινίου, τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και την υποστήριξη της φίλης μου κυρίας Χριστίνας Μπαλάσκα, βοηθάμε την ΕΛΕΠΑΠ και στηρίζουμε τα παιδιά μας!



Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε.
 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου «Ό τ ι κ ι α ν σ υ μβ αί νε ι στη ζω ή σο υ, εσ ύ ν α μ έ νε ι ς μ ό νο στη χ α ρ ά σο υ. Ν α χ α μογελ ά ς , ν α τολμ ά ς , ν α δ ί νε ι ς χ ώ ρο στο λε υ κ ό φως κ αι στη δημ ι ο υ ργ ία. Ν α γελ ά ς , ν α ζε ι ς , ν α ονε ι ρε ύ εσ αι. Ν α ζωγρ α φ ί ζε ι ς τον κ ό σμο με το δ ι κ ό σο υ π α ρ α μ ύ θ ι. ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.  Κ ι έ πε ι τ α, ν α σμ ι γε ί ς με τ α π α ρ α μ ύ θ ια των ά λλων κ αι ν α α ντ α μ ώ νετε σε μ ια Γ ι ορτ ή, μ ια Γ ι ορτ ή Π α ρ α μ υ θ ι ο ύ...» Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου .        Η κινητικότητα στον αύλειο χώρο του Μουσείου ξεκίνησε από νωρίς. Παρά την έντονη ζέστη, το βιβλι

Το summer Camp της ΓΕΑ Αγρινίου μέσα από τη γραφή της μαμάς Αριάδνης Δάντε

Πρωινό Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024. Ο δευτερότοκος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο της περήφανης Αγρινιώτισσας μάνας, που έχει παρκάρει στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου "Μιχάλης Κιούσης" και συντροφιά με τη μάνα οδεύουν στο κλειστό γυμναστήριο. Ο νεαρός επίδοξος μπασκετμπολίστας είναι έτοιμος να παρακολουθήσει το 4ημερο Basketball Camp της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, για το οποίο έκανε 300 χιλιόμετρα. Άλλωστε, τον σωστό δάσκαλο τον ακολουθούμε παντού. Κι αυτό το καλοκαιράκι από το να κάθεται ένας έφηβος στο σπίτι, είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο γήπεδο και να μαθητεύει πλάι σε ξεχωριστούς προπονητές, για να κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες στο αγαπημένο του άθλημα.  Αυτό το τετραήμερο οι προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ελένη Καλαϊτζάκη (εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) και Γιάννης Ελευθεριάδης μαζί με τον κορυφαίο Skill Development Basketball Coach, Ganon Baker και τον Διδάκτορα Προπονητή Δημήτρη Γαλάνη ήταν έτοιμοι