Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκπαιδεύοντας τους Δημιουργούς του σήμερα...

Και το ψηφιακό αντάμωμα με τους Δημιουργούς του σήμερα καλά κρατεί.

Εκμεταλλευόμενη την κυρία Webex, η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και οι ήρωες των βιβλίων της, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη, συνέχισαν τις διαδικτυακές τους επισκέψεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας μας.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου, η συγγραφέας έκανε μια στάση στο τμήμα της κυρίας Μαργαρίτας Σωτηροπούλου στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και γνώρισε στους μικρούς μαθητές τη συντροφιά του Γίγαντα του Δάσους και τα θαυμάσια μηνύματα του παραμυθιού. Στη συνέχεια, ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις δίνοντας στο παραμύθι διάφορες διαστάσεις.

Την Τρίτη 6 Απριλίου, η συγγραφέας επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο που φοίτησε και η ίδια κατά την παιδική της ηλικία και συντροφιά με τις νηπιαγωγούς χάρισαν στα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου μια απολαυστική αφήγηση του Γίγαντα του Δάσους.

Ο Γίγαντας είχε την τιμητική του και την Τετάρτη 7 Απριλίου εισβάλλοντας στις δύο ψηφιακές τάξεις των νηπιαγωγών του 16ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου, μετά από πρόσκληση του "κοκκινολαίμη" της μίας νηπιαγωγού. 

Την Πέμπτη 8 Απριλίου, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κόντης και τα παιδιά της Γ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης καλοδέχτηκαν τη συγγραφέα στην ψηφιακή τους τάξη και μικροί-μεγάλοι έπαιξαν δημιουργικά με το πολύτιμο υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος StoryLogicNet για τρεις ολόκληρες διδακτικές ώρες. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά και η συμμετοχή των μαθητών στα παιχνίδια της συγγραφέως, που πραγματικά μας απέδειξαν ότι ακόμη και μέσω της τηλεκπαίδευσης μπορούν να υλοποιηθούν υπέροχες δημιουργικές δράσεις.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου, η Αριάδνη βρέθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας στα πανέμορφα Γιαννιτσά, στην τάξη της Στέλλας Δαναβασίλη, όπου προ(σ)κάλεσε τους μικρούς μαθητές της Γ' Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών να παίξουν το παιχνίδι της αφήγησης. Παρά το άγνωστο κείμενο, τα παιδιά έπαιξαν με τη συγγραφέα και τη δασκάλα τους το παιχνίδι αναλαμβάνοντας τους ρόλους που τους ανέθεσε η συγγραφέας.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την ανοιχτή ψηφιακή αγκαλιά τους στη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε, αλλά και την ευγνωμοσύνη μας για τη λαχτάρα να ανταμώσουν από κοντά το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθεί λίστα με προτεινόμενα έργα της συγγραφέως.

 1. Ψάχνοντας στην Πυθωνία, Αριάδνη Δάντε, Εκδόσεις Τσιπούπολη, https://bit.ly/3lZrBAV
2. Ψάχνοντας στην παραλία, Αριάδνη Δάντε, Εκδόσεις Τσιπούπολη, https://bit.ly/3u1hLl4 
3. Ψάχνοντας την ερμηνεία, Αριάδνη Δάντε, Εκδόσεις Τσιπούπολη, https://bit.ly/3ruTiTm
4. Ο γίγαντας του δάσους, Αριάδνη Δάντε, Εκδόσεις Τσιπούπολη, https://bit.ly/31oNZKv
 
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου «Ό τ ι κ ι α ν σ υ μβ αί νε ι στη ζω ή σο υ, εσ ύ ν α μ έ νε ι ς μ ό νο στη χ α ρ ά σο υ. Ν α χ α μογελ ά ς , ν α τολμ ά ς , ν α δ ί νε ι ς χ ώ ρο στο λε υ κ ό φως κ αι στη δημ ι ο υ ργ ία. Ν α γελ ά ς , ν α ζε ι ς , ν α ονε ι ρε ύ εσ αι. Ν α ζωγρ α φ ί ζε ι ς τον κ ό σμο με το δ ι κ ό σο υ π α ρ α μ ύ θ ι. ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.  Κ ι έ πε ι τ α, ν α σμ ι γε ί ς με τ α π α ρ α μ ύ θ ια των ά λλων κ αι ν α α ντ α μ ώ νετε σε μ ια Γ ι ορτ ή, μ ια Γ ι ορτ ή Π α ρ α μ υ θ ι ο ύ...» Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου .        Η κινητικότητα στον αύλειο χώρο του Μουσείου ξεκίνησε από νωρίς. Παρά την έντονη ζέστη, το βιβλι

Το summer Camp της ΓΕΑ Αγρινίου μέσα από τη γραφή της μαμάς Αριάδνης Δάντε

Πρωινό Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024. Ο δευτερότοκος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο της περήφανης Αγρινιώτισσας μάνας, που έχει παρκάρει στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου "Μιχάλης Κιούσης" και συντροφιά με τη μάνα οδεύουν στο κλειστό γυμναστήριο. Ο νεαρός επίδοξος μπασκετμπολίστας είναι έτοιμος να παρακολουθήσει το 4ημερο Basketball Camp της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, για το οποίο έκανε 300 χιλιόμετρα. Άλλωστε, τον σωστό δάσκαλο τον ακολουθούμε παντού. Κι αυτό το καλοκαιράκι από το να κάθεται ένας έφηβος στο σπίτι, είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο γήπεδο και να μαθητεύει πλάι σε ξεχωριστούς προπονητές, για να κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες στο αγαπημένο του άθλημα.  Αυτό το τετραήμερο οι προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ελένη Καλαϊτζάκη (εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) και Γιάννης Ελευθεριάδης μαζί με τον κορυφαίο Skill Development Basketball Coach, Ganon Baker και τον Διδάκτορα Προπονητή Δημήτρη Γαλάνη ήταν έτοιμοι