Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ο Απόστολος στην Πυθωνία" - Παρουσιάσεις 2015

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2015 και ταξίδεψε σε 21 σημεία περισσότερους από 1500 μαθητές Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από τη φανταστική ζούγκλα της Πυθωνίας.

Αριάδνη Δάντε - μαθητές Γ' τάξης 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (09/03/2015)


Βιβλιοπωλείου Βουλουμπασάκη - Ρέθυμνο  (27/06/2015)

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα προνήπια των Βρεφονηπιακών σταθμών Βριλησσίων, τα προνήπια του Β' Βρεφονηπιακού Στρατιωτικού Σταθμού Αθηνών, οι μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, μαθητές όλων των τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, μαθητές της Γ' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, μαθητές των Α', Β' τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου (Αιτωλοακαρνανίας), μαθητές της Α' τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, παιδιά 6-8 ετών που φιλοξενούνται στο σπίτι του Χαμόγελου του παιδιού στην Τέμενη Αιγίου, τα "πουλιά" και τα "αστέρια" του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού από το Τοπικό Τμήμα Βύρωνα, μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και του 10ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικό Τμήμα Βύρωνα (05/10/2015)


1ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου (09/10/2015)


Τον Αύγουστο 2015, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Απόστολος στην Πυθωνία" αποτέλεσε το αντικείμενο εργασίας του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας Ευρυτανίας. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η φιλόλογος Μαρία Σάρρα.


Παιδαγωγικό Εργαστήρι Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας Ευρυτανίας (13/08/2015)


Πέρα από τις παρουσιάσεις στα σχολεία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας και του Ρεθύμνου, στο Κέντρο Λογοθεραπείας "Ψυχή και Λόγος" στην Καλαμάτα, στο θέατρο ΟΥΗΛ (Λάρισα), στο κινηματοθέατρο ¨ΑΘΗΝΑ" της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα), στην αίθουσα "Φαντασία" του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αγρινίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνα Αττικής, καθώς και στο Πολιτιστικό κέντρο "Βίλα Στέλλα" του Ηρακλείου Αττικής.

  Αίθουσα "Φαντασία" - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αγρινίου (10/10/2015)Τον Οκτώβρη 2015, η φιλόλογος Μαριάννα Τζιράκη παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αλφάς (Ρέθυμνο).

Μαριάννα Τζιράκη - Δημοτικό Σχολείο Αλφάς Ρεθύμνης (15/10/2015)

Το Νοέμβρη 2015, πραγματοποιήθηκε τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα τη "Διδασκαλία των υπολογιστών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι" σε εκπαιδευτικούς των Γ' και Δ' τάξεων Δημοτικών Σχολείων του Νομού Κορινθίας στα Δημοτικά σχολεία Βραχατίου και Καμαρίου.

  
 Κέντρο "Ψυχή & Λόγος" - Καλαμάτα (14/11/2015) Το θεατρικό παιχνίδι ομόρφυνε με τις δημιουργίες του ο καταξιωμένος σχεδιαστής Gusto Vassilis με την ευγενική χορηγία των θεατρικών κουστουμιών των ηρώων της Πυθωνίας.

Gusto Vassilis - Αριάδνη Δάντε 
 Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα Αττικής (04/12/2015)Μαριάνα Νάσιου - Λαμπρίνα Μπέλλου - Αριάδνη Δάντε - Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου, Θέατρο ΟΥΗΛ - Λάρισα (12/12/2015) 


110 Πτέρυγα Μάχης - Λάρισα (13/12/2015) 


Πολιτιστικό Κέντρο "Βίλα Στέλλα" - Ηράκλειο Αττικής (23/12/2015)Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.