Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόγραμμα «Φιλαναγνωσίας» Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 35ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

Αγαπητοί μας φίλοι,
σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα "Φιλαναγνωσίας" του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 35ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στις 18:00, η Αριάδνη Δάντε θα βρίσκεται στο Αμφιθέατρο του Σχολείου για ένα ξεχωριστό ταξίδι στη ζούγκλα της Πυθωνίας.Ακολουθεί η επιστολή της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Αγαπητοί Γονείς, 

Τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, στα πλαίσια της επιθυμίας μας να δώσουμε στα παιδιά μας ένα μήνυμα για τη σπουδαιότητα των Βιβλίων, διοργανώνουμε στο χώρο του σχολείου μας, ένα Πρόγραμμα «Φιλαναγνωσίας».


Όλες οι Εκδηλώσεις είναι Δωρεάν – εφόσον περιλαμβάνουν Παρουσιάσεις Βιβλίων!

Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των Βιβλίων:

    Σάββατο 06/02, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο, σας περιμένουμε όλους τους γονείς με τα παιδιά σας, σε μια μαγευτική  αφήγηση της κας Εύης Γεροκώστα, του Βιβλίου της
 «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΥΧΤΑ».

Η συγγραφέας & γνωστή παραμυθού, κα Ε. Γεροκώστα, θα μας ταξιδέψει σε ιστορίες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, έγραψε ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη “διάλεξαν”! Ελάτε όλοι μικροί & μεγάλοι!! Θα μας πει μια παραμυθοϊστορία που ξεκίνησε με μια λέξη μονάχα....
Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας κίτρινος λαστιχένιος δράκος που λέει ιστορίες για μοναχικούς δράκους!!.
                                                                                                                                           

     Κυριακή 07/02, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο, σας περιμένουμε όλους, μικρούς & μεγάλους, να παρακολουθήσουμε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», που βασίστηκε στο Βιβλίο της Συγγραφέως Αριάδνης Δάντε «ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΘΩΝΙΑ».

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μια μικρή θεατρική παράσταση με τους ήρωες του βιβλίου, θα συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα, θα γνωρίσουν & θα συνομιλήσουν με τη Συγγραφέα, θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα απολαύσουν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα γεμάτο … χαρά & ψυχαγωγία!

Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει πιο κοντά την Επιστήμη της Πληροφορικής στους μικρούς μαθητές, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από το κυνήγι των χαμένων θησαυρών τα παιδιά μαθαίνουν να διακρίνουν τους πέντε βασικούς τύπους των μεταβλητών στον Προγραμματισμό.
                                                                                                                                       
Εντός των Σχολικών διδακτικών ωρών:
    Δευτέρα 08/02 – Ώρα: 10:00: Νηπιαγωγείο & Α’ θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του Βιβλίου:  «ΧΤΙΖΩ ΣΩΣΤΑ ΕΜΕΝΑ», της Ειρήνης Μαραζιώτη.

Είναι μια παρουσίαση - κουκλοθέατρο όπου τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο μαθαίνουν με χιούμορ και φαντασία την αξία της σωστής διατροφής. Θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και το σημαντικότερο: θα μάθουν να τρώνε σωστά! Η ηθοποιός Μαρία Ρήγα και ήρωας του βιβλίου, θα δείξει με διασκεδαστικό τρόπο πώς να χτίσουν το σώμα τους για να είναι γερό, δυνατό και όμορφο!
                                                                                                                                       

         Τρίτη 09/02 – Ώρα: 11:30 - Αμφιθέατρο: Ε’ – ΣΤ’ θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του Βιβλίου:  «ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», του συγγραφέα Γιώργου Κατσέλη.

Είναι ένα αληθινό παραμύθι, το παραμύθι της ζωής του «Αγίου των γραμμάτων» και του «Φτωχούλη του Θεού», όπως έλεγαν τον σπουδαίο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Ο ίδιος ο Συγγραφέας (!), θα μιλήσει στα παιδιά για τα βιβλία του, μαζί με την ηθοποιό Νικολάια Τριανταφύλλου, η οποία θα αφηγηθεί το παραμύθι της ζωής του Αλ.. Παπαδιαμάντη, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.
                                                                                                                                       

Πέμπτη 11/02 – Ώρα: 10:00 (Β1 – Β2)
Πέμπτη 11/02 – Ώρα: 11:00 Γ’ – Δ’

θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του Βιβλίου:
«ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΟΝΗΣΙ», της συγγραφέως Πέγκυς Φούρκα.          

Άλλη μια περιπέτεια έρχεται να ταράξει την ηρεμία των έξι αγαπημένων φίλων. Ο Άρης γίνεται στόχος της συμμορίας του σχολείου. Ύστερα από αλλεπάλληλες απειλές εξαναγκάζεται να γίνει το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού, του Μπίλι Σκαμπίλι. Όλα ανατρέπονται όταν ξαφνικά μεταφέρεται με μαγικό τρόπο στο... Τσαμπουκαλονήσι, το νησί που έχει καταλάβει ο Κάπτεν Φουρκ! Όνειρό του είναι να εξαπλώσει τη βία και την έχθρα. Θα καταφέρει η γνωστή παρέα να σώσει τον Άρη και να καταστρέψει τα σχέδιά του; Ποιο ρόλο θα παίξει η γοργόνα Φιλιώ και η φίλη της η Αγάπη;

Μέσα από μια υπέροχη περιπέτεια γεμάτη δράση και ανατροπές, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.


Από το Σάββατο 6/2 έως το Σάββατο 13/2
θα λειτουργεί στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας
ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι:
Καθημερινές: 17:30 – 19:30
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 13:00 & 17:30 – 19:30

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία που επιθυμείτε και φυσικά όσα θα έχουν παρουσιαστεί στις τάξεις των παιδιών μας και στις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδος «Φιλαναγνωσίας».
Όπως διαβάσατε, θα πραγματοποιηθούν μικρές εκδηλώσεις για τα παιδιά μας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά Συγγραφείς και να «περιηγηθούν βιωματικά» στον κόσμο των Βιβλίων, γιατί δεν υπάρχουν ομορφότερα ταξίδια και μαγευτικότεροι προορισμοί από αυτούς που γνωρίζουμε μέσα από τις σελίδες των Βιβλίων!!
Ας οδηγήσουμε όλοι μαζί, γονείς & δάσκαλοι τα παιδιά μας στον αστείρευτο κόσμο των Βιβλίων για να δεθούν μαζί τους και να τα αγαπούν!

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας ότι η τεχνολογία υπάρχει και εξελίσσεται για να μας υπηρετεί και ότι το Καλό Βιβλίο μπορεί να είναι πάντα ο καλύτερος Φίλος τους!
----------------------------------------------------------------
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για να ενημερωθείτε για τα Βιβλία που θα παρουσιαστούν και τους Συγγραφείς που θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας.

-----------------------------------------------------------------
Εκ του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Χαρά Χολέβα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.