Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σήμερα που είναι ήλιος, σας αγαπάω μέχρι τον ήλιο!

«Τώρα που είναι νύχτα, σ' αγαπάω μέχρι τη νύχτα...
Αύριο που θα είναι ο ήλιος, θα σ' αγαπάω μέχρι τον ήλιο...
και μέχρι τη βροχή... »
Αναστάσης Πουλίτσης


Η δράση "Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται" στηρίχτηκε πάνω στα λόγια του 4χρονου γιου μου, στο ερώτημα: "Αναστάση, μ' αγαπάς;". Ο Αναστάσης βέβαια δεν τα θυμάται, αλλά τα θυμάμαι πάρα πολύ καλά εγώ και πιστεύω ότι θα τα θυμάμαι για πολλά πολλά χρόνια ακόμα...

Ο Αναστάσης δεν περίμενε ποτέ ότι η μαμά του θα έχτιζε μια δράση πάνω σε τρεις "γραμμές", όπως και δεν περίμενε ποτέ η μαμά του Αναστάση, ότι η δική της μαμά θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη αρρώστια και θα χτυπήσει μέσα της το καμπανάκι της ανάγκης να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τα τόσα που πέρασε για να την μεγαλώσει.

Γράφοντας τις οδηγίες της δράσης "Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται", περίμενα να γράψουν και να ζωγραφίσουν και να γράψουν τα παιδιά για τις δικές τους μαμάδες και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο βιβλίο αναμνήσεων. Αυτό που δεν περίμενα λοιπόν να παραλάβω, ήταν ένα πακέτο με τις εικόνες μας, μέσα από τα μάτια των παιδιών. Οι ζωγραφιές που ακολουθούν, είναι ένα δείγμα του πλούτου των νηπίων της Αντωνίας Στελιανού, νηπιαγωγού (προσθέτω στην ιδιότητα νηπιαγωγός και την περιγραφή "καταπληκτικής ανιχνεύτριας") του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου.

Στη δράση "Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται" συμμετέχουν 5 νηπιαγωγοί, που έχουν σκοπό να ακολουθήσουν πέντε βήματα, για να καταφέρουν να καταγράψουν τα διαμαντένια συναισθήματα των παιδιών. Για να βοηθήσω στην εξόρυξη αυτή, έστειλα στις νηπιαγωγούς και τις σκέψεις για τη δική μου μαμά και λίγες φωτογραφίες μας, για να δουν την εικόνα μας.Τα νηπιαγωγάκια του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου άκουσαν την επιστολή μου από τα χείλη της Αντωνίας και ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ...στην κυριολεξία! Παρακάτω, θα δείτε τους δικούς μου Πικάσο, μέσα από τα μαγικά δάχτυλα των παιδιών της Αντωνίας.

Ο δικός μου Πικάσο 

"Η κ. Αριάδνη αγαπάει πολύ τη μαμά της!", Ελένη Τρίκα

"Η κ. Δημητρούλα ταΐζει την κόρη της Αριάδνη μπιφτέκια.", Δημήτρης Χαϊδόπουλος

"Η κ. Δημητρούλα με μαλλιά φουσκωμένα σαν λαμπατέρ, με γυαλιά χοντρά και φούστα μακριά.", Κωνσταντίνα Πιστιόλη

"Η κ. Δημητρούλα, η κ. Αριάδνη δύο χαρούμενα κορίτσια!!!", Αναστασία Παπαδάκη

"Η κ. Αριάδνη, η μαμά της και τα νόστιμα μπιφτέκια της!", Αλέξης Μαρκής

"Η Δημητρούλα, η μαμά της Αριάδνης και η Αριάδνη χαρούμενες και ευτυχισμένες στο σπιτάκι της!", Αλκμήνη Μακρή

Ειλικρινά, μετά από το email της Αντωνίας δεν ξέρω πώς να της εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Μπορώ όμως να της αφιερώσω τους στίχους από το πρώτο τραγούδι που έρχεται στο νου μου, βλέποντας τις ζωγραφιές των μικρών της μαθητών. 

"Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!" (Τίτλος: "Τι έπαιξα στο Λαύριο", Στίχοι, μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος).

Μείνετε μαζί μας, γιατί τα καλύτερα έρχονται... 
Καλό σας απόγευμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.