Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας για μαθητές Γ' και Δ' ΔημοτικούΔιαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας για μαθητές Γ' και Δ' Δημοτικού, με αφορμή το ποίημα «Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι;» της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε

Το βατραχάκι της Αριάδνης έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι και δεν μπορεί να βγει έξω, για να γυρίσει στο σπίτι του. Η Αριάδνη, σκέφτηκε να ζητήσει από τους μικρούς της φίλους να σκεφτούν έναν τρόπο, ώστε να καταφέρει το βατραχάκι να πάει με ασφάλεια πίσω στην οικογένειά του.
Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και οι Εκδόσεις Τσιπούπολη, σε μια απόπειρα να αναδείξουν στα παιδιά τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας και να ενισχύσουν τη δημιουργική γραφή, διοργανώνουν ένα διαγωνισμό συγγραφής μικρής ιστορίας για μαθητές Γ’ και Δ’ Δημοτικού.
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, συζητήστε το πρόβλημα του βατράχου με τους μαθητές της τάξης σας, ακούγοντας τη φαντασία, αλλά και τη λογική των παιδιών και γράψτε μια μικρή ιστορία για την επιστροφή του μικρού μας ήρωα στο σπίτι του.

«Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι;»
Μες στης νύχτας το σκοτάδι γύρευα ένα σημάδι
στη λιμνούλα να βρεθώ, στο μικρό μου σπιτικό.
 Πήδο – πήδο στα χωράφια με κατάτρωγαν τ’ αγκάθια,
ώσπου να ’ρθει η στιγμή ένα φως για να φανεί!
 Μα απ’ το βαθύ σκοτάδι πήδηξα σ’ ένα πηγάδι
κι εδώ κάτω μοναχό ψάχνω τρόπο για να βγω.
 Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι να γλιτώσω το σκοτάδι;
Βάλε λίγη φαντασία γράφοντας μια ιστορία.

Αριάδνη Δάντε

Όροι συμμετοχής:                 
1.  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου.
2. Κάθε ιστορία πρέπει να είναι γραμμένη με γραμματοσειρά Times New Roman, σε μέγεθος γραμματοσειράς 12 και δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 400 λέξεις.
3. Η υποβολή της ιστορίας θα πραγματοποιηθεί από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Εκδόσεων Τσιπούπολη [chipoupolis@gmail.com], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00.
4. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναγράψουν στο θέμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το λεκτικό: Υποβολή συμμετοχής για το διαγωνισμό «Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι;», ενώ στα στοιχεία του μηνύματος πρέπει να αναφέρονται: το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, το Δημοτικό Σχολείο, η τάξη, η ταχυδρομική διεύθυνση του σχολείου και το πλήθος των μαθητών της τάξης.
5. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν ως αναμνηστικό συμμετοχής το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη, με αφιέρωση της συγγραφέως.
6.  Η κάθε τάξη θα μπει σε ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-18. Οι μαθητές της τυχερής τάξης θα λάβουν όλοι αναμνηστικά δώρα από τη συγγραφέα.
7. Όλες οι μικρές ιστορίες θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο «Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι», που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κατά τη σχολική χρονιά 2017-18.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε
Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.
Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ο καπετάνιος και η γοργόνα», από τις εκδόσεις Tales Quest.Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.
Τον Απρίλιο του 2015 το ποίημα «Καβούκι» διακρίθηκε σε διαγωνισμό και συμπεριλήφθηκε στην ποιητική συλλογή «Από καρδιάς» των εκδόσεων «Η Προφήτισσα».
Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην  Πυθωνία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», με στόχο την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε βασικές έννοιες προγραμματισμού.
Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην  παραλία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Η Τύχη πάει στην παραλία», με στόχο την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στις Δομές Δεδομένων και τον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό.
Τον Ιούνιο του 2016 δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ενρίκε στο Μεξικό» για να ενημερώσει τους μικρούς της φίλους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβουν οι επικοινωνίες μέσω Διαδικτύου.
Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη. Για κάθε αντίτυπο δίδεται ποσοστό 10% επί των πωλήσεων στον Οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Τον Μάρτιο του 2017 δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το χαμένο γλυκό», για να φέρει κοντά στα παιδιά τον έμμετρο λόγο και να εστιάσει στην ανάλυση των αντικειμένων, μέσα από το παιχνίδι.
Τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τσιπούπολη το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται», το οποίο αποτελεί την υλοποίηση του εγχειρήματος της ομώνυμης δράσης, που διοργάνωσε η συγγραφέας και πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017 με την συμμετοχή τεσσάρων νηπιαγωγείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, για την εξόρυξη των συναισθημάτων των παιδιών για τις μανούλες τους.
Έχει αναρτήσει δεκάδες ποιήματα στο Διαδίκτυο, λατρεύει να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για αυτήν μια αστείρευτη πηγή Ευτυχίας.
Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στην Αθήνα.
Site : http://chipoupolis.com/    
Blog : http://chipoupolis.blogspot.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.