Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόσκληση εκδήλωσης για τη Γιορτή της Μητέρας

Κείμενο πρόσκλησης
Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται. Και είναι μέσα στα σπίτια μας. Κοιμάται στα υπνοδωμάτιά μας και χρωματίζει την καθημερινότητά μας. Για την ακρίβεια είναι το παιδί μας και είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της ζωής μας. Ας το ρωτήσουμε και ας το ακούσουμε...
Οι εκδόσεις Τσιπούπολη, η Αριάδνη Δάντε, η Αντωνία Στελιανού, η Γαρυφαλιά Παπασωτήρη, η Ελένη Δημητρέλλου, η Θεοδότη Σαΐτη και η Χαρά Κανιούρη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού έργου
«Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται»,
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στις 11:30,
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Emileon (Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας) σε μια μεγάλη γιορτή αγάπης, στη Γιορτή της Μητέρας.
Το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται» (Αριάδνη Δάντε, ISBN:978-618-82037-3-0, έκδοση σε CD) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη και αποτελεί την υλοποίηση του εγχειρήματος της ομώνυμης δράσης, που διοργάνωσε η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, με την συμμετοχή τεσσάρων νηπιαγωγείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Οι πραγματικοί Ποιητές γεννιούνται. Απολαύστε τους!

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης
11:00-11:30: Προσέλευση καλεσμένων
Άφιξη των καλεσμένων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Emileon.
11:30-11:45: Έναρξη γιορτής
Η Αριάδνη Δάντε μας καλοδέχεται παραμυθένια με «Το τραγούδι των Ποιητών».
11:45-12:15: «Παντομίμα»
Το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπάκτου μας παρουσιάζει μια «Παντομίμα» με τη συμμετοχή μαμάδων και παιδιών. Ακολουθεί τραγούδι, η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Ελένη Δημητρέλλου.
12:15-12:35: «Η Αλφαβήτα της μαμάς»
Το 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου μας παρουσιάζει την «Αλφαβήτα της μαμάς» και τραγουδάει για την «Καλύτερη μαμά του κόσμου». Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Γαρυφαλιά Παπασωτήρη.
12:35-12:55: «Το τραγούδι των μαμάδων»
Το Β΄ τμήμα του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου μας παρουσιάζει «Το τραγούδι των μαμάδων». Ακολουθεί απαγγελία ποιήματος, η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Χαρά Κανιούρη.
12:55-13:30: «Μαμά, έλα να παίξουμε»
Οι μικροί ποιητές του Β΄ τμήματος του 23ου Νηπιαγωγείου μας χαιρετούν απαγγέλοντας το δικό τους ποίημα για τη μάνα, μανούλα, μαμά. Παίζουν τυφλόμυγα και χορεύουν με τις μανούλες τους. Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Αντωνία Στελιανού.
13:30-13:35: «Μαμαδίστικες στιγμές ευτυχίας»
Η Αριάδνη Δάντε μας παρουσιάζει τις «Μαμαδίστικες στιγμές ευτυχίας» του Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Στράτου. Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία με τις μαμάδες τους. Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Θεοδότη Σαΐτη.
13:35-15:00: «Χορεύετε;». 
Μικροί και μεγάλοι, χορεύουμε βαλς, σάλσα, νησιώτικα και άλλα πολλά.
Υπεύθυνος Επιμέλειας Ήχου : Γιώργος Δήμου
Καλλιτεχνική Υποστήριξη: Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Δώρα θυμάται το πρώτο της βιβλίο...

Θυμάμαι τη μητέρα μου, να διαβάζει με τις ώρες ένα βιβλίο, έως ότου αποκοιμιόταν στις σελίδες του. Είχε πάντα την αίσθηση ότι μέσα από τα βιβλία γνωρίζουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές και συμβάντα. Την αλήθεια, το ψέμα, την αγάπη, το μίσος. Το πρώτο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, ως δώρο γενεθλίων από εκείνη, ήταν στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Μάγκα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο των τετράποδων, τον κόσμο των ανθρώπων, γνώρισα στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα, διαισθάνθηκα να ξεδιπλώνεται μέσα μου μια δύναμη, έτοιμη να κατατροπώσει κάθε άσχημο στοιχείο της ζωής.
Παρόλο που ο Μάγκας, είναι ένα ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό θα έλεγα παιδικό βιβλίο, ωστόσο καταφέρνει να εμπλουτίσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών. Πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι, ένα παιδικό βιβλίο, άσχετα με την ιστορία που πραγματεύεται, αποτελεί τη δίοδο για την ανάπτυξη …

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει; 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.
Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά…

Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή και πολλά άλλα με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

"Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι", υποστηρίζει η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και εμείς χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μέσα από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κάνει το όραμά της πράξη, δημιουργώντας μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα περισσότερα εργαστήρια της Αριάδνης Δάντε είναι αυτοτελή και καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής, όσο και σε θέματα που θεωρεί σημαντικά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών η συγγραφέας. Επιπλέον των παιδικών εργαστηρίων, η συγγραφέας έχει ετοιμάσει τρία εργαστήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά της παρέας. Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων απαιτείται η συμμετοχή 10 συμμετεχόντων. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη στο email: info@chipoupolis.com.