Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το summer Camp της ΓΕΑ Αγρινίου μέσα από τη γραφή της μαμάς Αριάδνης Δάντε

Πρωινό Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024. Ο δευτερότοκος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο της περήφανης Αγρινιώτισσας μάνας, που έχει παρκάρει στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου "Μιχάλης Κιούσης" και συντροφιά με τη μάνα οδεύουν στο κλειστό γυμναστήριο. Ο νεαρός επίδοξος μπασκετμπολίστας είναι έτοιμος να παρακολουθήσει το 4ημερο Basketball Camp της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, για το οποίο έκανε 300 χιλιόμετρα. Άλλωστε, τον σωστό δάσκαλο τον ακολουθούμε παντού. Κι αυτό το καλοκαιράκι από το να κάθεται ένας έφηβος στο σπίτι, είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο γήπεδο και να μαθητεύει πλάι σε ξεχωριστούς προπονητές, για να κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες στο αγαπημένο του άθλημα. 

Αυτό το τετραήμερο οι προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ελένη Καλαϊτζάκη (εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) και Γιάννης Ελευθεριάδης μαζί με τον κορυφαίο Skill Development Basketball Coach, Ganon Baker και τον Διδάκτορα Προπονητή Δημήτρη Γαλάνη ήταν έτοιμοι να χαρίσουν σε αθλητές και αθλήτριες της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας τη δική τους τεχνική και οπτική για το μπάσκετ.

Έτσι, το διήμερο 3-4 Ιουλίου, περί τους 50 αθλητές διαφόρων ηλικιών από διάφορα μέρη ακολούθησαν τα βήματα και τις κινήσεις της Ελένης Καλαϊτζάκη και του Γιάννη Ελευθεριάδη σε δύο εξάωρες προπονήσεις. "Μαμά, είδες πως μαγνήτιζε την μπάλα στο χέρι της;", είπε ο 12χρονος Παναγιώτης στη διπλανή μου, τη μαμά Ρούλα που παρακολουθούσε όλη την προπόνηση. "Λες και είχε βάλει κόλλα πάνω της". Αλλά, και για τον κύριο Ελευθεριάδη ακούστηκαν πολλά. "Όταν ο γιος μου έμαθε ότι ο coach Ελευθεριάδης θα είναι εδώ γράφτηκε στο πρόγραμμα αμέσως. Μια προπόνηση έχει κάνει μαζί του στο παρελθόν και δεν ήθελε με τίποτα να τον χάσει!", μου εκμυστηριεύτηκε ο μπαμπάς Χρήστος για τον 15χρονο γιο του. 

Ανάμεσα στους συμπαραστάτες των προπονητών, τον προπονητή Γιάννη Παρθένη και τον αρχηγό της ανδρικής ομάδας ΓΕΑ, Αντώνη Δάρλα, ήταν και ο παιδικός μου φίλος, ο coach Μιχάλης Σταμουλάκης, τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια για την ενημέρωση του αθλητικού camp και την ευκαιρία που δόθηκε στο παιδί μου. Ο Μιχάλης είναι και ο λόγος που όλοι οι αθλητές έλαβαν από ένα αντίτυπο των συγγραφικών μου παιδιών, μιας και με την είσοδό μου στο χώρο, ο παιδικός μου φίλος εξέφρασε την επιθυμία να δώσουμε κάποιο βιβλίο ως αναμνηστικό συμμετοχής στα παιδιά, όπερ και εγένετο... Η εκδοτική Τσιπούπολη άκουσε το αίτημα και δώρισε άμεσα βιβλία για όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες, αλλά και για τους προπονητές. Γιατί, η λογοτεχνία αγαπάει τον αθλητισμό και φυσικά και τους ανθρώπους που την εκτιμούν.

Η προπόνηση των παιδιών ήταν απαιτητική για τα ίδια, αλλά απολαυστική για μένα που είχα τη δυνατότητα να την παρακολουθώ και να απαθανατίζω τις εικόνες της στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου μου και τα λόγια των προπονητών στα καρέ του εγκεφάλου μου. Αν μη τι άλλο, αυτό το 4ημερο εκτός από τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν και όλοι όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ΔΑΚ Αγρινίου. 

Κατά το διήμερο 5-6 Ιουλίου, η προπονητική σκυτάλη δόθηκε στο δίδυμο Γαλάνη - Baker. Ο Αμερικανός προπονητής έδειξε από νωρίς την κλάση του στα παιδιά, μιας και από το ζέσταμά του στο γήπεδο οι αθλούμενοι κατάλαβαν το επίπεδο του προπονητή, αλλά και τον ρυθμό που θα ακολουθούσαν μαζί του. Στον ίδιο ρυθμό ήταν συντονισμένος και ο coach Γαλάνης, που μετέφραζε τις οδηγίες στα παιδιά, αλλά και τα σπουδαία μηνύματα ζωής. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της πρόσκλησης για κοινή προσευχή πριν την κοινή προπόνηση με τα παιδιά. "Καθένας πιστεύει στον δικό του Θεό και πρέπει να προσεύχεται σε αυτόν για δύναμη", ήταν τα λόγια του Αμερικανού και πραγματικά η εικόνα ήταν πολύ τρυφερή. Όσοι ακούσαμε τον Γαλάνη, αναγνωρίσαμε αμέσως στο πρόσωπό του έναν Δάσκαλο, έναν σωστό εμπνευστή. Η φυσική κατάσταση του Ganon Baker είναι εκπληκτική. Η ταχύτητα και η δεξιοτεχνία με την οποία εκτελούσε τις ασκήσεις στον ρυθμό της μουσικής, την οποία ο ίδιος επέλεγε και ακούγονταν στα ηχεία του γηπέδου θα μου μείνει αξέχαστη. Μαζί με τον Γαλάνη έδειχναν στα παιδιά, διόρθωναν τις στάσεις των σωμάτων τους και στέκονταν δίπλα τους εκτελώντας μαζί τα πάντα. 

Το βραδάκι της 5ης Ιουλίου, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου υποδέχτηκε γονείς και παιδιά στο σπίτι της, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, διοργανώνοντας ένα οικογενειακό gala, απονέμοντας στους συμμετέχοντες και προπονητές τα αναμνηστικά της συμμετοχής τους στο camp συνοδεία εδεσμάτων, οίνου και αναψυκτικών. Το gala ήταν σύντομης διάρκειας, μιας και οι αθλούμενοι έπρεπε να ξεκουραστούν, γιατί την επόμενη και τελευταία ημέρα ο ρυθμός της προπόνησης θα απογειωνόταν. 

Την τελευταία ημέρα τα παιδιά, εκτός από το σχοινάκι τους, είχαν μαζί τους μπλοκ σημειώσεων και μολύβι. Για αρκετή ώρα, τα παιδιά άκουγαν τους δασκάλους Baker και Γαλάνη και σημείωναν τα μυστικά επιτυχίας, τα αποστάγματα της μπασκετικής εμπειρίας των πολύπειρων προπονητών. Ακολούθησαν διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια και στο τέλος οι νικητές των παιχνιδιών έλαβαν αναμνηστικά. 


Όλα αυτά τα είδε η μάνα συγγραφέας και στο τέλος του camp σιγουρεύτηκε πως έπρεπε να εμπιστευτεί δύο από τα αγαπημένα της πρόσωπα, δύο κουκλοήρωες από τη ζούγκλα της Πυθωνίας στα χέρια των προπονητών Γαλάνη και Baker. Ο δικός μου basketball coach, ο Φάνης (ο ελέφαντας) συντροφιά με τη βοηθό του, την coach Ρόουζ (τη γουρουνίτσα) αποχαιρέτησαν την οικογένεια τους από το Εργαστήριο Σκέψης Club e-lit για να μαθητεύσουν πλάι σε σπουδαίους προπονητές. Ο Φάνης με το καλάθι του και τη σφυρίχτρα του αγκαλιάστηκε με αγάπη από τον Αμερικανό coach Ganon Baker, ενώ η Ρόουζ βρήκε θαλπωρή στα χέρια του Διδάκτορα coach Δημήτρη Γαλάνη Dimitris Galanis. Είμαι σίγουρη πως στα ταξίδια τους με το δίδυμο των προπονητών οι κουκλοηρωες μου θα περάσουν όμορφα, θα δουλέψουν σκληρά, θα μάθουν πολλά μυστικά του μπάσκετ. Κι όταν κάποια στιγμή επιστρέψουν στο σπίτι μας, στο σπίτι της διάσημης συγγραφέως θείας Μνήμης, θα κάνουν τις καλύτερες προπονήσεις στα ζώα της ζούγκλας της Πυθωνιας και θα κερδίσουμε σίγουρα τους Παναφρικανικους αγώνες.
Όσο για το παιδάκι μου, αυτό που του εύχομαι είναι να παίζει, να χαίρεται και να φτάσει όπου ποθεί η καρδιά του. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως δ...

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου «Ό τ ι κ ι α ν σ υ μβ αί νε ι στη ζω ή σο υ, εσ ύ ν α μ έ νε ι ς μ ό νο στη χ α ρ ά σο υ. Ν α χ α μογελ ά ς , ν α τολμ ά ς , ν α δ ί νε ι ς χ ώ ρο στο λε υ κ ό φως κ αι στη δημ ι ο υ ργ ία. Ν α γελ ά ς , ν α ζε ι ς , ν α ονε ι ρε ύ εσ αι. Ν α ζωγρ α φ ί ζε ι ς τον κ ό σμο με το δ ι κ ό σο υ π α ρ α μ ύ θ ι. ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.  Κ ι έ πε ι τ α, ν α σμ ι γε ί ς με τ α π α ρ α μ ύ θ ια των ά λλων κ αι ν α α ντ α μ ώ νετε σε μ ια Γ ι ορτ ή, μ ια Γ ι ορτ ή Π α ρ α μ υ θ ι ο ύ...» Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου .        Η κινητικότητα στον αύλειο χώρο του Μουσείου ξεκίνησε από νωρίς. Παρά τη...