Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψάχνοντας την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο με την Αριάδνη Δάντε στο Μαρούσι

Τι σχέση έχει η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο με τις Απόκριες;
Και ποια να είναι τελικά η εξήγηση πίσω από το μυστήριο της τούρτας της θείας Μνήμης για το πάρτι γενεθλίων της μικρής Τύχης;
Σας προσκαλούμε να φορέσετε τη μάσκα και τη στολή σας την
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:30
και να έρθετε στο BABEL Πυρήνας Τέχνης
(Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι, τηλ. 21 5525 9825),
για να ανακαλύψετε την εξήγηση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της
Αριάδνης Δάντε με τίτλο Ψάχνοντας την ερμηνεία.
Σας περιμένουμε για γνώση και χορό!
Η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας και θα πρέπει να μας  προβληματίζει όλους. Ιδιαίτερη ευθύνη φέρουν οι γονείς, καθώς είναι αυτοί που οφείλουν να καθοδηγούν σωστά τα παιδιά τους σε κάθε τους κίνηση. 
Το πλάνο της εκδήλωσης περιλαμβάνει ένα βιωματικό παιχνίδι ρόλων με τη συμμετοχή προσώπων - έκπληξη, την ενημέρωση για τα δείγματα ανησυχίας των παιδιών που είναι επιρρεπή στους διαδικτυακούς κινδύνους, καθώς και μέτρα πρόληψης.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 9 ετών, εφήβους και ενήλικες και έχει στόχο να αφυπνίσει το κοινό, ώστε να αντιληφθεί ότι η περιήγηση στο Διαδίκτυο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Την εκδήλωση προλογίζει η συγγραφέας Λυδία Ψαραδέλλη.


Συντελεστές εκδήλωσης
Αριάδνη Δάντε
Η Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου) είναι Μηχανικός Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (άριστα). Εργάζεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ασχολείται με θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικής δράσης στο πλαίσιο του Horizon 2020.
Είναι πιστοποιημένη Επιθεωρήτρια στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών από τον IRCA για το πρότυπο ISO 27001:2013 και έχει παρακολουθήσει το Βασικό και Προκεχωρημένο Διακλαδικό Σχολείο Κυβερνοάμυνας της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ.
Στο παρελθόν ασχολήθηκε με την Εσωτερική Επιθεώρηση των Συστημάτων Ασφάλειας Πληροφοριών στο Λόχο Κυβερνοάμυνας του Κέντρου Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού, ενώ κατά την περίοδο 2002-2014 απασχολήθηκε ως προγραμματίστρια σε γλώσσες προγραμματισμού C και Java. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα των τεχνικών δικτύων σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και ως ωρομίσθια καθηγήτρια Πληροφορικής σε δημοτικά σχολεία.
Έχει εκπονήσει αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την εισαγωγή των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μέσα από τα παιχνίδια ρόλων και τα τελευταία τρία χρόνια έχει εκπαιδεύσει εθελοντικά περισσότερα από 5.000 παιδιά σε βασικές αρχές προγραμματισμού, υλοποιώντας δεκάδες κοινωνικές δράσεις και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.
Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου, ενώ τα ποιήματά της «Καβούκι» και «Μοναξιά» διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς και συμπεριλήφθηκαν στις ποιητικές συλλογές «Από καρδιάς» και «Συλλεκτική Ανθολογία 2016 του 4ου Διαγωνισμού Ελεύθερης Γραφής».
Λατρεύει τη συγγραφή των παραμυθιών, τα ταξίδια και τη μαγειρική.
Σελίδα στη biblionet: www.biblionet.gr/author/110279/Αριάδνη_Δάντε

Λυδία Ψαραδέλλη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσά τους το Yale University και το Nanyang Technological University of Singapore.
Απασχολείται σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (social media marketing, copywriting). Διδάσκει δημιουργική γραφή μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας LydiaPsaradelli.gr. Άρθρα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις ενώ έργα μου έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Έχει την χαρά και τιμή να έχει βάλει το δικό της λιθαράκι σε σημαντικά βιβλία συγγραφέων που την εμπιστεύτηκαν και εργάστηκαν σκληρά προς την ολοκλήρωσή τους.
Ασχολείται καθημερινά με τη συγγραφή και την ανάγνωση βιβλίων και είναι υπεύθυνη της στήλης βιβλίου του RadioAlchemy.net όπου θα βρείτε νέα, συνεντεύξεις αλλά και την άποψή της για βιβλία που διαβάζει.
Σελίδα στη biblionet: http://www.biblionet.gr/author/114185/Λυδία_Ψαραδέλλη 


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Η θεία Μνήμη ετοιμάζει ένα πάρτι-έκπληξη για τη μικρή  της ανιψιά, την Τύχη. Αποφασίζει λοιπόν να παραγγείλει βιβλία για τους προσκεκλημένους της από τον κύριο Φωτεινό, μια τούρτα παγωτό από την κυρία Τζένη και χυμούς και μπαλόνια από το παντοπωλείο της κυρίας Λίας. Για να οργανώσει καλύτερα το πάρτι, χρησιμοποιεί μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή και συνεννοείται (ή τουλάχιστον προσπαθεί να συνεννοηθεί) γραπτώς με τους τρεις ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Όμως, η θεία Μνήμη είναι αρκετά δημοφιλής συγγραφέας και αυτό την καθιστά στόχο στο Διαδίκτυο. Χωρίς να το γνωρίζει η ίδια, η επικοινωνία της με τους τρεις καταστηματάρχες δεν είναι ασφαλής και γι’ αυτό φταίει ο άτακτος Ενρίκε. Ο Ενρίκε, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή της θείας Μνήμης, δίνει άλλη τροπή στα σχέδια του πάρτι και η θεία βλέποντας τις αλλαγές ψάχνει… για την ερμηνεία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αριάδνης Δάντε

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των  Education  Leaders  Awards  2023 . Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την  BOUSSIAS  events  τα  Education  Leaders  Awards  2023 , με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Περισσότερα από  200 υψηλόβαθμα στελέχη  της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Συνολικά, διακρίθηκαν   57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές

Η Αριάδνη Δάντε και το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

  Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ( Safer Internet Day 2024), τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του 23 ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου προσκάλεσαν τη συγγραφέα και Μηχανικό Πληροφορικής Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου) για να συνεργαστούν « Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο ». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE ( https://www.betterinternetforkids.eu ), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των OnLine τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ . Στον αρχικό χαιρετισμό της η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, που μεταξύ των σπουδών της είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος