Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

32 κάρτες, 3 δέντρα και δεκάδες βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Περί τα τέλη του Γενάρη, οι κυρίες Αλεξάνδρα και Μαρίνα Τσιτσικάου από το Δημιουργικό Παιχνιδοπωλείο "Το Φουρφούρι" (Βότση 5, Αγρίνιο) πρότειναν στη συγγραφέα των εκδόσεών μας, κυρία Αριάδνη Δάντε να διοργανώσουν για δεύτερη χρονιά τη δράση "Δώσε ένα βιβλίο", με σκοπό να συλλέξουν βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
Η Αριάδνη μας, που αγκαλιάζει με ιδιαίτερη χαρά οτιδήποτε έχει σχέση με το παιδικό βιβλίο και την αλληλεγγύη συντονίστηκε με την Αλεξάνδρα και τη Μαρίνα και προσπάθησαν πολύ για να πετύχουν το στόχο τους.
Την περασμένη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, η Αριάδνη βρέθηκε στο φιλόξενο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, όπου παρέα με τη Μαρίνα παρέδωσαν σε ένα ζεστό κλίμα τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στο Φουρφούρι με τη βοήθεια των φίλων τους.


Πέρα από την παράδοση των βιβλίων, αλλά και των εκπαιδευτικών παιχνιδιών που δωρίστηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ από φίλες της συγγραφέως, η συγκεκριμένη δράση περιλάμβανε την παράδοση καρτών δανεισμού για τους μικρούς φιλαναγνώστες, αλλά και την αφήγηση του ολοκαίνουριου παραμυθιού της Αριάδνης μας, με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".

Με τη γνωστή μαεστρία της Αριάδνης, ο χώρος μετατράπηκε στη χώρα του γίγαντα. Η κυρία Ναυσικά Γκουράρου (προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ) σε συνεργασία με τη Μαρίνα Τσιτσικάου (ειδική παιδαγωγό, εθελόντρια της ΕΛΕΠΑΠ και συνιδιοκτήτρια του Δημιουργικού Παιχνιδοβιβλιοπωλείου "Το Φουρφούρι"), τη δημοσιογράφο του Agriniobestof.gr, κυρία Χρύσα Σπαή, αλλά και την κυρία Ιωάννα Σερμιντζέλη συνεργάστηκαν άψογα με τη συγγραφέα και χάρισαν στιγμές χαράς στα αγγελούδια της πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.


Η παράδοση των βιβλίων ολοκληρώθηκε με εορταστικό τρόπο, αφού τα παιδιά ευχήθηκαν στη συγγραφέα τα χρόνια της πολλά για τα γενέθλιά της, που ήταν στις 15 του μήνα και απόλαυσαν τη γιγάντια τούρτα γενεθλίων, ευγενική χορηγία του γλυκοπωλείου του κ. Ηλία Σαϊτα, από το Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας.


Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους που προσέφεραν το βιβλιαράκι τους για τη δανειστική βιβλιοθήκη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και συνέβαλαν στην επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος των τριών κυριών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Τεντωθείτε, μαζευτείτε και καμαρωτά σταθείτε!

Το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουνίου έφτασε και μαζί του έφτασε στο Eργαστήρι μας και το τρενάκι του Ν3 και τακτοποιήθηκε στα καναπεδάκια. Αφού καλωσόρισα τα παιδιά με την αγαπημένη μας συνήθεια - το μοίρασμα των καρτών του εργαστηρίου- άνοιξα το κουτί της Σκέψης και έδωσα σε κάθε παιδάκι από ένα ζευγάρι ξυλάκια. Έπειτα, θυμηθήκαμε την ψηφιακή αφήγηση των τριών σημείων ( http://chipoupolis.blogspot.com/2021/06/2.html ).  Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψηφιακή αφήγηση, μείναμε στο σημείο μετακίνησης του ενός από τα τρία σημεία που μεταβάλλει τη γωνία από μικρή σε καμαρωτή και φαρδιά. Τότε, κάλεσα τα παιδιά να κατέβουν από τα καναπεδάκια και να καθίσουν στο πάτωμα στηρίζοντας την πλάτη τους στα καναπεδάκια. Ύστερα, τους ζήτησα να μιμηθούν τις κινήσεις μου και να τεντωθούμε, να μαζευτούμε και να σταθούμε καμαρωτοί με την πλάτη ίσια και τα πόδια μας ενωμένα.          Αφού επαναλάβαμε το τέντωμα, το μάζεμα και το καμάρωμα συνέχισα την προβολή της ψηφιακής αφήγησης και διαπιστώσαμε πως αν ενώσουμε με

Μια χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές (απολογισμός 2019)

Πάει και το 2019. Πάει και αυτή η χρονιά. Και τώρα, αρχές του 2020, ήρθε η στιγμή να συναντήσω τον μεσήλικα, πλέον, Χρόνο μου και να του δώσω να κρατήσει ένα ακόμη μπαλόνι, το μπαλόνι του '19. Ευτυχώς, το φετεινό μπαλόνι είναι παραγ εμισμένο με  πλούσιες δημιουργικές στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τι κρύβει το χρονομπαλόνι  της "Αριάδνης Δάντε" για  το 2019 . Το κορίτσι με τους καρυοθραύστες στην αψίδα με τα μπαλόνια Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια  παραμυθένια   εκδ ρομή στο χωριό του  William Shakespeare και τελείωσε με μια πλούσια σε εικόνες περιήγηση στο παλάτι του Φρειδερίκου στο Σαν Σουσί του Πότσδαμ. Α νάμεσα στην έναρξη και στη λήξη της χρονιάς,  ήρθαν και τρύπωσαν κι άλλα πολλά δημιουργικά ταξίδια,  ευλογημένες στιγμές, άφθονη μελέτη και δημιουργική μάθηση, αλλά και στιγμές εσωτερικής αναζήτησης.  To be or not to be? Μέσα στο μπαλόνι μου κρύβονται μοναδικά  στιγμιότυπα, πλαισιωμένα από γλυκές μελωδίες και δημιουργικές σχέσεις. Όλα αυτά γεννήθη