Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από το Δημοτικό Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας στη Φλόγα με αγάπη δίχως όρους!

Όταν η ζέστη ΦΛΟΓΑ της Ανάσσας του Πάγου άγγιξε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας...



Το πρωινό της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησα τις επισκέψεις μου σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας από το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου. Το Δοκίμι είναι ένα χωριό σε μικρή απόσταση από την πόλη του Αγρινίου κι εκεί η φίλη εκπαιδευτικός Χαρά Μπεκιάρη παρέα με τον εκπαιδευτικό Στάθη Τσέλιο και την εκπαιδευτικό Ασημίνα Σουφρα με υποδέχτηκαν με τους μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους.
Δεν άργησα να ανοίξω τη βαλίτσα που μου έστειλε ο Αι Βασίλης από το χωριό του, το Ροβανιέμι, και να παρουσιάσω στα παιδιά έναν έναν τους ήρωες του παραμυθιού.



Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα Δημοτικό Σχολείο προσπαθώ με όλη μου την ψυχή να μεταδώσω στα παιδιά όσο πιο δημιουργικά μπορώ τις γνώσεις που απέκτησα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #StoryLogicNet Story Logic Net, αλλά και από τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Δημιουργική Γραφή.



Επιπλέον, όντας συγγραφέας ενός τόσο τρυφερού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού όπως είναι "Η Ανάσσα του Πάγου", δεν μπορώ παρά να μη βάζω διαρκώς το μυαλό μου να δουλέψει για να κατεβάσει ιδέες που θα αγγίξουν το συναίσθημα των παιδιών και θα τους εμφυσήσουν τη μαγική έννοα της Ενσυναίσθησης.



Άλλωστε, πως θα μιλούσα για το παραμύθι μου αν δε γνώριζα στα παιδιά τους ήρωες του;
Ο ήρωας, λοιπόν, για έναν συγγραφέα είναι ίσως το πιο σημαντικό πρόσωπο της ιστορίας του. Έναν καλό ήρωα τον τοποθετείς σε οποιοδήποτε σκηνικό επιθυμείς, στο παρόν, στο παρελθόν ή στο μέλλον.



Αφού εμπιστεύτηκα τους φανταστικούς ήρωες που μου έφτιαξαν τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη, επέμεινα να τους περιγράψουν οι μαθητές έστω με μια πρόταση. Κι αφού τους γνωρίσαμε για τα καλά, σύστησα στα παιδιά τον Άκη, τον φορητό μου υπολογιστή και τους εμπιστεύτηκα τις εικόνες του παραμυθιού της #Ανάσσας του Πάγου.



Έπειτα, μοίρασα στα παιδιά τα τυμπανακια της χαράς, τα μικρά τυμπανακια που χαρίζουν φέτος οι Εκδόσεις Τσιπούπολη σε όλα τα παιδιά που με συναντούν στις επισκέψεις μου- και κάναμε μαζί πολλές ευχές για τα παιδιά της φλογα συλλογος γονιων παιδιων με νεοπλασματικη ασθενεια floga.οrg.gr , τις οικογένειες τους, αλλά και όλα τα παιδιά που νοσούν και περνούν μέρες, μήνες και χρόνια στα νοσοκομεία υπερνικώντας τον πόνο και τον θάνατο.



Υπενθύμισα στα παιδιά πως "Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά" και μοιράστηκα μαζί τους επιθυμίες μου για να γίνουν και δικές τους. Ζήτησα λοιπόν από τα παιδιά να ευχηθούν "την υγεία των παιδιών που νοσούν". Ζήτω και από εσάς τους αναγνώστες μου να ευχηθείτε για την υγεία όλων μας...
Αφού τελειώσαμε την περιήγηση στις εικόνες του παραμυθιού, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα γλυκά μπισκότα - ευγενική χορηγία του Γλυκοπωλείου Σαΐτας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού- και τις ζελεδενιες καραμέλες που φίλεψε όλα τα παιδιά η αγαπημένη μαμά Elena Papagianni που είναι η εκπρόσωπος της Φλόγας στο Αγρίνιο.
Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν την ψηφιακή αφήγηση της θεατρικής διασκευής της Ανάσσας του Πάγου με τίτλο "#Η_Ανάσσα_των_Χριστουγέννων" από τα χείλη των μαθητών της Β Δημοτικού του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
Στο τέλος ποζάραμε όλοι μαζί στον φωτογραφικό φακό των εκπαιδευτικών για την αναμνηστική φωτογραφία και οι εκπαιδευτικοί μου υποσχέθηκαν ότι θα ετοιμάσουν ζωγραφιές και κάρτες ευχών για να τις παραδώσουμε σε παιδιά που νοσούν και βρίσκονται κι αυτές τις γιορτινές ημέρες στο νοσοκομείο.
Όπερ και εγένετο. Ενώ συνέχισα την επίσκεψη μου στο κοντινό χωριό του Αγγελοκάστρου Αιτωλοακαρνανίας, οι μαθητές του Δοκιμίου ετοίμασαν μια μεγάλη συλλογή με κάρτες, τις οποίες και παρέλαβα κατά την επιστροφή μου προς την πόλη από το Γλυκοπωλειου του κυρίου Σαΐτα. Οι κάρτες παραδόθηκαν το ίδιο απόγευμα στην κυρία Έλενα Παπαγιάννη κατά τη συνάντησή μας στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου, στο μάθημα ζωγραφικής της αξιολατρευτης εικαστικού Μαρίας Μαχαλιωτη και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν χαρούμενα πολλά πολλά παιδιά!
  

Βέβαια, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου επιφύλαξαν και σε εμένα μια μεγάλη έκπληξη! Χτες το απόγευμα έλαβα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο τις γλυκές αναμνήσεις των μαθητών από την επίσκεψη μου στο σχολείο τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, τους εύχομαι να είναι όλοι υγιείς και χαρούμενοι με τις οικογένειές τους.
Ευχαριστώ για όλη τη ζεστασιά που ένιωσα, την αγκαλιά, τις ευχές και την Αγάπη.
  

 



 





"Ανάσσας Φλόγα, ας αγγίξει την καρδια, να' ρθει αγάπη!"
Καλά Χριστούγεννα και καλή μας χρονιά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αριάδνης Δάντε

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των  Education  Leaders  Awards  2023 . Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την  BOUSSIAS  events  τα  Education  Leaders  Awards  2023 , με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Περισσότερα από  200 υψηλόβαθμα στελέχη  της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Συνολικά, διακρίθηκαν   57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές

Η Αριάδνη Δάντε και το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

  Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ( Safer Internet Day 2024), τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του 23 ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου προσκάλεσαν τη συγγραφέα και Μηχανικό Πληροφορικής Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου) για να συνεργαστούν « Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο ». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE ( https://www.betterinternetforkids.eu ), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των OnLine τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ . Στον αρχικό χαιρετισμό της η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, που μεταξύ των σπουδών της είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος