Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ψάχνοντας στην Πυθωνία" στο Κέντρο Λογοθεραπείας "Ψυχή & Λόγος" (Καλαμάτα)

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Αριάδνη Δάντε βρέθηκε στην Καλαμάτα, στο Κέντρο "Ψυχή & Λόγος", για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ο Απόστολος στην Πυθωνία".

Κέντρο "Ψυχή & Λόγος" - 14/11/2015

Με ιδιαίτερη τιμή παραλάβαμε την επιστολή των λογοπεδικών που συστήνει το εκπαιδευτικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία" σε συνάδελφούς τους ως αξιόλογο εργαλείο ανάπτυξης του προφορικού λόγου και της κριτικής σκέψης. Στην επιστολή τους, οι λογοπεδικοί παραθέτουν τα εξής : 

"Το παιδικό βιβλίο της Αριάδνης Δάντε με τίτλο «Ψάχνοντας στην Πυθωνία», είναι ένα αξιόλογο εργαλείο που πιστεύουμε ότι απευθύνεται σε Λογοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς και Εκαπιδευτικούς, οι οποίοι αναζητούν ένα μέσο ανάπτυξης του προφορικού λόγου και της κριτικής σκέψης. Περιέχει 6 ιστορίες με 10 ερωτήσεις κατανόησης για κάθε ιστορία και μια χειροτεχνία για την εξάσκηση της λεπτής κίνησης. 

Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται είναι πλούσιο και κατανοητό. Βοηθάει στην ανάπτυξη ικανοτήτων συσχετισμού, στην αναπτυξη λεξιλογίου και σημασιολογικών δομών. Επίσης, βοηθάει στη μνήμη και στην ακουστική επεξεργασία μέσω των ερωτήσεων κατανόησης.

Οι ασκησούλες είναι ευχάριστες και αποτελεσματικές για την αντίληψη του κειμένου από το παιδί. Οι εικόνες προσεγγίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και είναι χρήσιμες για την βελτίωση της περιγραφής και την ανάπτυξη λειτουργικού διαλόγου.

Στο κέντρο «Ψυχή και Λόγος» έχουμε δουλέψει με επιτυχία το παιδικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία". Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα."
                                                                                  
Οι λογοπεδικοί:
Αγγελική Πουλίτση
Γεωργία Κονταξή
Δήμητρα Παπαδοπούλου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αριάδνης Δάντε

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των  Education  Leaders  Awards  2023 . Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την  BOUSSIAS  events  τα  Education  Leaders  Awards  2023 , με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Περισσότερα από  200 υψηλόβαθμα στελέχη  της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Συνολικά, διακρίθηκαν   57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές