Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάρια Πληροφορικής για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ

Εκπαιδευτική Δράση της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε

 «ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ»

Διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στα εκπαιδευτικά προγράμματα :

1.  Ο Απόστολος στην Πυθωνία, Εισαγωγή σε βασικές έννοιες προγραμματισμού, Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016, 11:00 – 13:00
2.   Η Τύχη πάει στην παραλία [05/11/2016], Εισαγωγή στην αντικειμενοστρέφεια, Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016, 11:00 – 13:00 
3.   Ο Ενρίκε στο Μεξικό [03/12/2016], Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2016, 11:00 – 13:00

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», «Η Τύχη πάει στην παραλία» και «Ο Ενρίκε στο Μεξικό» της Μηχανικού Πληροφορικής Αριάδνης Δάντε σχεδιάστηκαν για να εξοικειώσουν τους μικρούς μαθητές στους βασικούς τύπους μεταβλητών στον προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στην αντικειμενοστρέφεια και στην ενημέρωσή τους για τους κινδύνους του Διαδικτύου, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Τα προγράμματα αγκαλιάζουν με αγάπη τη λογοτεχνία και τα μαθηματικά και η καινοτομία τους βασίζεται στην ανάμιξη απλών στοιχείων που γνωρίζει ένα παιδί για την κατανόηση βασικών εννοιών Πληροφορικής, δίχως να απαιτείται ύπαρξη Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Τα σεμινάρια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παρουσιάζουν στους συμμετέχοντες την διδακτική Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 2€. Το ποσό αυτό θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΛΕΠΑΠ, για τις ανάγκες του  Παραρτήματος Αγρινίου.  

Οφέλη για τους συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν : 
  •  να προσεγγίσουν βασικές έννοιες πληροφορικής μέσα από τις δικές τους γνώσεις,
  •  να εξασκήσουν τη μνήμη των μαθητών τους με μια σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων,
  •  να αναδείξουν στα παιδιά την πολύτιμη αξία του γραπτού λόγου και τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου,
  •  να απασχολήσουν ευχάριστα τα παιδιά με τις πράξεις της πρόσθεσης, της αφαίρεσης και της σύγκρισης των αντικειμένων.
  • να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους του Διαδικτύου μέσα από μελέτες περιπτώσεων.

·         Ώρες διεξαγωγής : 11:00 – 13:00
11:00 – 11:30 : Προσέλευση συμμετεχόντων και παραλαβή της ατομικής τους κάρτας για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

11:30 – 12:30 : Παρουσίαση δράσης.

12:30 – 13:00 : Διάλογος – υποβολή ερωτημάτων. 

Τόπος Διεξαγής : Κινηματογράφος ΆΝΕΣΙΣ [Αγρίνιο]

Για την συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν απαιτούνται συγκεκριμένες δεξιότητες από πλευράς των συμμετεχόντων. 

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να συμπληρώσετε τη διαδικτυακή φόρμα του υπερσυνδέσμου https://goo.gl/forms/an4DTRxWCis7Kic12 μέχρι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00.


Με την πολύτιμη συνδρομή του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του  Δήμου Αγρινίου, τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και την υποστήριξη της φίλης μου κυρίας Χριστίνας Μπαλάσκα, βοηθάμε την ΕΛΕΠΑΠ και στηρίζουμε τα παιδιά μας!



Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε.
 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης

 Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2023 για την  Ενότητα: Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση  και την  Κατηγορία: 1.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία 1. Τίτλος υποψηφιότητας «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα Παραμυθένιο Περιβάλλον Δημιουργικής Μάθησης 2. Συμμετέχουσα εκπαιδευτική εταιρεία / οργανισμός / φορέας κλπ. Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ΄ ΒΝΣΑ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ) 3. Είστε δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας; Ναι 4. Εκπαιδευτική βαθμίδα / δραστηριότητα Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο 5. Δημιουργοί / Συντελεστές Δημιουργός - Ερευνήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου ✓ Μηχανικός Πληροφορικής στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού ✓ Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας ✓ Msc στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ✓ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής "Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση" ✓ Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής ✓ Μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτο

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αριάδνης Δάντε

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των  Education  Leaders  Awards  2023 . Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την  BOUSSIAS  events  τα  Education  Leaders  Awards  2023 , με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Περισσότερα από  200 υψηλόβαθμα στελέχη  της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Συνολικά, διακρίθηκαν   57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές

Η Αριάδνη Δάντε και το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

  Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ( Safer Internet Day 2024), τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του 23 ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου προσκάλεσαν τη συγγραφέα και Μηχανικό Πληροφορικής Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου) για να συνεργαστούν « Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο ». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE ( https://www.betterinternetforkids.eu ), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των OnLine τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ . Στον αρχικό χαιρετισμό της η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, που μεταξύ των σπουδών της είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος