Κι ενώ πάνε σχεδόν πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της Τσιπουπολης με τίτλο "Ψάχνοντας στην Πυθωνια" και θα αναρωτιόταν εύλογα κανείς: "Μα καλά, τόσα χρόνια ψάχνοντας στην Πυθωνια ακόμα δεν το βρήκαν αυτό που έχασαν;", εμείς υποστηρίζουμε με σθένος ότι όσο ψάχνουμε στην Πυθωνια, τόσο ανακαλύπτουμε και νέες γνώσεις. Ακολουθώντας τα βήματα της Αριάδνης Δαντε μαθαίνουμε να ψάχνουμε μέσα από τα βιβλία της τη δημιουργία στην Πληροφορική και στην απολαυστική μάθηση.
Μετά από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Απόστολου στην Πυθωνια, το εργαστήρι Πυθωνιας με τις υπέροχες συστάσεις των ζώων στους φίλους του και το μουσικοχορευτικό εργαστήρι "Μια φορά κι έναν καιρό στης Πυθωνιας τον χορό", η συγγραφέας και Μηχανικός Πληροφορικής εξελίσσει την Πυθωνια σχεδιάζοντας με τους μαθητές της παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Παρακάτω, αναφέρεται η άποψη της συγγραφέως.
Παρακάτω, αναφέρεται η άποψη της συγγραφέως.
"Κοντεύουν δύο χρόνια από τότε που έδωσα στην ομάδα των μικρών μου μαθητών την ονομασία "Σοφοί Πύθωνες". Το όνομα δε δόθηκε καθόλου τυχαία, μιας και ο πύθωνας είναι το σοφότερο ζώο της ζούγκλας της Πυθωνιας, που απαντά πάντοτε με λογική σκέψη.
Κι ενώ αρχίσαμε με τα μαθητουδια μου να λύνουμε δεκάδες μαθηματικές ασκήσεις με αντικείμενο το δυαδικό σύστημα και να καταλαβαίνουμε τη γλώσσα του υπολογιστή κι έπειτα να δημιουργούμε διάφορες όμορφες ιστορίες πάνω στην Επιστήμη της Πληροφορικής, ήρθε και η στιγμή για τους σοφούς μου μαθητές να σχεδιάσουν τα δικά τους παιχνίδια αξιοποιώντας τους ήρωες των βιβλίων μου.
Σήμερα, δύο από τους μαθητές μου αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα σχεδιάσουν "Το παιχνίδι της καμηλοπάρδαλης της Πυθωνιας". Στόχος ήταν να καταφέρει ο παίκτης του παιχνιδιού να μετακινήσει τη Λίλη προς τις ιπτάμενες συμβολοσειρές και να πιάσει και τις δέκα συμβολοσειρές στον κουβά της καμηλοπάρδαλης. Για κάθε συμβολοσειρά ο παίκτης θα κέρδιζε έναν πόντο.
Κι αυτό που είναι μαγικό στη Συνεργατική Μάθηση είναι ότι τα δύο παιδιά σκέφτηκαν δύο διαφορετικούς τρόπους, τους συζητησαμε για να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους και καταληξαμε να χρησιμοποιήσουν τον ένα τρόπο για το παιχνίδι της καμηλοπάρδαλης και να εφαρμόσουν τον άλλο τρόπο στο επόμενο παιχνίδι που αφορά τη συλλογή των χαρακτήρων από το 🦁",
Αριάδνη Δάντε
Γνωρίστε και εσείς την περιπέτεια του Απόστολου στην Πυθωνια μέσα από το εκπαιδευτικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνια", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη.
Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου