Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψάχνοντας τη δημιουργία στην Πληροφορική

Κι ενώ πάνε σχεδόν πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της Τσιπουπολης με τίτλο "Ψάχνοντας στην Πυθωνια" και θα αναρωτιόταν εύλογα κανείς: "Μα καλά, τόσα χρόνια ψάχνοντας στην Πυθωνια ακόμα δεν το βρήκαν αυτό που έχασαν;", εμείς υποστηρίζουμε με σθένος ότι όσο ψάχνουμε στην Πυθωνια, τόσο ανακαλύπτουμε και νέες γνώσεις. Ακολουθώντας τα βήματα της Αριάδνης Δαντε μαθαίνουμε να ψάχνουμε μέσα από τα βιβλία της τη δημιουργία στην Πληροφορική και στην απολαυστική μάθηση. 
Μετά από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Απόστολου στην Πυθωνια, το εργαστήρι Πυθωνιας με τις υπέροχες συστάσεις των ζώων στους φίλους του και το μουσικοχορευτικό εργαστήρι "Μια φορά κι έναν καιρό στης Πυθωνιας τον χορό", η συγγραφέας και Μηχανικός Πληροφορικής εξελίσσει την Πυθωνια σχεδιάζοντας με τους μαθητές της παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Παρακάτω, αναφέρεται η άποψη της συγγραφέως.
"Κοντεύουν δύο χρόνια από τότε που έδωσα στην ομάδα των μικρών μου μαθητών την ονομασία "Σοφοί Πύθωνες". Το όνομα δε δόθηκε καθόλου τυχαία, μιας και ο πύθωνας είναι το σοφότερο ζώο της ζούγκλας της Πυθωνιας, που απαντά πάντοτε με λογική σκέψη. 
Κι ενώ αρχίσαμε με τα μαθητουδια μου να λύνουμε δεκάδες μαθηματικές ασκήσεις με αντικείμενο το δυαδικό σύστημα και να καταλαβαίνουμε τη γλώσσα του υπολογιστή κι έπειτα να δημιουργούμε διάφορες όμορφες ιστορίες πάνω στην Επιστήμη της Πληροφορικής, ήρθε και η στιγμή για τους σοφούς μου μαθητές να σχεδιάσουν τα δικά τους παιχνίδια αξιοποιώντας τους ήρωες των βιβλίων μου.
Σήμερα, δύο από τους μαθητές μου αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα σχεδιάσουν "Το παιχνίδι της καμηλοπάρδαλης της Πυθωνιας". Στόχος ήταν να καταφέρει ο παίκτης του παιχνιδιού να μετακινήσει τη Λίλη προς τις ιπτάμενες συμβολοσειρές και να πιάσει και τις δέκα συμβολοσειρές στον κουβά της καμηλοπάρδαλης. Για κάθε συμβολοσειρά ο παίκτης θα κέρδιζε έναν πόντο.
Κι αυτό που είναι μαγικό στη Συνεργατική Μάθηση είναι ότι τα δύο παιδιά σκέφτηκαν δύο διαφορετικούς τρόπους, τους συζητησαμε για να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους και καταληξαμε να χρησιμοποιήσουν τον ένα τρόπο για το παιχνίδι της καμηλοπάρδαλης και να εφαρμόσουν τον άλλο τρόπο στο επόμενο παιχνίδι που αφορά τη συλλογή των χαρακτήρων από το 🦁", 
Αριάδνη Δάντε

Γνωρίστε και εσείς την περιπέτεια του Απόστολου στην Πυθωνια μέσα από το εκπαιδευτικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνια", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη.
Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως δ...

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου «Ό τ ι κ ι α ν σ υ μβ αί νε ι στη ζω ή σο υ, εσ ύ ν α μ έ νε ι ς μ ό νο στη χ α ρ ά σο υ. Ν α χ α μογελ ά ς , ν α τολμ ά ς , ν α δ ί νε ι ς χ ώ ρο στο λε υ κ ό φως κ αι στη δημ ι ο υ ργ ία. Ν α γελ ά ς , ν α ζε ι ς , ν α ονε ι ρε ύ εσ αι. Ν α ζωγρ α φ ί ζε ι ς τον κ ό σμο με το δ ι κ ό σο υ π α ρ α μ ύ θ ι. ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.  Κ ι έ πε ι τ α, ν α σμ ι γε ί ς με τ α π α ρ α μ ύ θ ια των ά λλων κ αι ν α α ντ α μ ώ νετε σε μ ια Γ ι ορτ ή, μ ια Γ ι ορτ ή Π α ρ α μ υ θ ι ο ύ...» Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου .        Η κινητικότητα στον αύλειο χώρο του Μουσείου ξεκίνησε από νωρίς. Παρά τη...

Το summer Camp της ΓΕΑ Αγρινίου μέσα από τη γραφή της μαμάς Αριάδνης Δάντε

Πρωινό Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024. Ο δευτερότοκος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο της περήφανης Αγρινιώτισσας μάνας, που έχει παρκάρει στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου "Μιχάλης Κιούσης" και συντροφιά με τη μάνα οδεύουν στο κλειστό γυμναστήριο. Ο νεαρός επίδοξος μπασκετμπολίστας είναι έτοιμος να παρακολουθήσει το 4ημερο Basketball Camp της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, για το οποίο έκανε 300 χιλιόμετρα. Άλλωστε, τον σωστό δάσκαλο τον ακολουθούμε παντού. Κι αυτό το καλοκαιράκι από το να κάθεται ένας έφηβος στο σπίτι, είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο γήπεδο και να μαθητεύει πλάι σε ξεχωριστούς προπονητές, για να κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες στο αγαπημένο του άθλημα.  Αυτό το τετραήμερο οι προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ελένη Καλαϊτζάκη (εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) και Γιάννης Ελευθεριάδης μαζί με τον κορυφαίο Skill Development Basketball Coach, Ganon Baker και τον Διδάκτορα Προπονητή Δημήτρη Γαλάνη ήταν έτοιμοι...