Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρόνια πολλά στο παιδικό βιβλίο!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα κι εμείς γιορτάζουμε και χαιρόμαστε την αγάπη μας πρώτα από όλα για το παιδί, ύστερα για το βιβλίο και έπειτα για τη λογοτεχνία, τα μαθηματικά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Τσιπούπολη είναι το μικρό μου όραμα. Έχω γράψει κι άλλες φορές για το πρώτο μου παιδικό βιβλίο που σχετίζονταν με το εσωτερικό του υπολογιστή και ότι από εκεί προέκυψε το όνομα του εκδοτικού μου εγχειρήματος. Όμως, το βιβλίο και κατά προέκταση το σπίτι του βιβλίου, αποτελεί για μένα ένα σημαντικό χώρο έμπνευσης. Τα βιβλιοπωλεία αποτελούν τη Γωνιά της Γνώσης, όπου συναντώνται όλα τα φωτεινά πνεύματα, ανταλλάσουν απόψεις και αναμιγνύονται με χρώματα, αρώματα, εποχές, αγάπες, μύθους, ιστορίες και μαγικά μονοπάτια.

Η γωνιά της Γνώσης λοιπόν, είναι η πρώτη στάση της μικρής μου ηρωίδας, της Τύχης, στο δεύτερο βιβλίο των εκδόσεων Τσιπούπολη με τίτλο "Ψάχνοντας στην παραλία", που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου 2016. Η επιλογή της στάσης δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και το παιδί αναζητά τον αγαπημένο της οδηγό μαγειρικής από τον κύριο Φωτεινό. Γιατί πολλές φορές τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα από εμάς και έτσι και η μικρή Τύχη ξέρει πολύ καλά ότι μέσα στο βιβλίο της θα βρει την πολυπόθητη γνώση.

Πίσω από την καταπληκτική εικονογράφηση κρύβεται για ακόμα μια φορά η Τάνια Πεχλιβανίδου της Pixel-Art, που με απίστευτη λεπτομέρεια αποδίδει στην εικόνα όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να καθοδηγήσει τους εκπαιδευτικούς μου στόχους.


"Η γωνιά της γνώσης",
Παιδικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην παραλία", Εικονογράφηση Pixel-Art

Αγαπημένοι μου φίλοι, η αγάπη για το βιβλίο πρέπει να καλλιεργείται στο παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Κι ύστερα να ενισχύεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Στο βιβλίο θα βρούμε το γέλιο, τη χαρά, τη θλίψη και την έκσταση, τον πόνο και ένα σωρό διδάγματα. Στο βιβλίο θα βρούμε λύσεις για τα προβλήματά μας, λύτρωση για τα πάθη μας. Και στο παραμύθι που γιορτάζει σήμερα προς τιμήν του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα βρούμε σίγουρα το μαγικό ταξίδι που αναζητάει η ψυχή μας.


Χρόνια πολλά στο παιδικό βιβλίο, χρόνια πολλά στους φίλους συγγραφείς, χρόνια πολλά στους φίλους αναγνώστες και σε όλους εμάς που ταξιδεύουμε μέσα από τα παραμύθια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Μια χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές (απολογισμός 2019)

Πάει και το 2019. Πάει και αυτή η χρονιά. Και τώρα, αρχές του 2020, ήρθε η στιγμή να συναντήσω τον μεσήλικα, πλέον, Χρόνο μου και να του δώσω να κρατήσει ένα ακόμη μπαλόνι, το μπαλόνι του '19. Ευτυχώς, το φετεινό μπαλόνι είναι παραγ εμισμένο με  πλούσιες δημιουργικές στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τι κρύβει το χρονομπαλόνι  της "Αριάδνης Δάντε" για  το 2019 . Το κορίτσι με τους καρυοθραύστες στην αψίδα με τα μπαλόνια Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια  παραμυθένια   εκδ ρομή στο χωριό του  William Shakespeare και τελείωσε με μια πλούσια σε εικόνες περιήγηση στο παλάτι του Φρειδερίκου στο Σαν Σουσί του Πότσδαμ. Α νάμεσα στην έναρξη και στη λήξη της χρονιάς,  ήρθαν και τρύπωσαν κι άλλα πολλά δημιουργικά ταξίδια,  ευλογημένες στιγμές, άφθονη μελέτη και δημιουργική μάθηση, αλλά και στιγμές εσωτερικής αναζήτησης.  To be or not to be? Μέσα στο μπαλόνι μου κρύβονται μοναδικά  στιγμιότυπα, πλαισιωμένα από γλυκές μελωδίες και δημιουργικές σχέσεις. Όλα αυτά γεννήθη

Από το Δημοτικό Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας στη Φλόγα με αγάπη δίχως όρους!

Όταν η ζέστη ΦΛΟΓΑ της Ανάσσας του Πάγου άγγιξε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας... Το πρωινό της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησα τις επισκέψεις μου σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας από το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου. Το Δοκίμι είναι ένα χωριό σε μικρή απόσταση από την πόλη του Αγρινίου κι εκεί η φίλη εκπαιδευτικός Χαρά Μπεκιάρη παρέα με τον εκπαιδευτικό Στάθη Τσέλιο και την εκπαιδευτικό Ασημίνα Σουφρα με υποδέχτηκαν με τους μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους. Δεν άργησα να ανοίξω τη βαλίτσα που μου έστειλε ο Αι Βασίλης από το χωριό του, το Ροβανιέμι, και να παρουσιάσω στα παιδιά έναν έναν τους ήρωες του παραμυθιού. Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα Δημοτικό Σχολείο προσπαθώ με όλη μου την ψυχή να μεταδώσω στα παιδιά όσο πιο δημιουργικά μπορώ τις γνώσεις που απέκτησα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  #StoryLogicNet   Story Logic Net , αλλά και από τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Δημιουργική Γραφή. Επιπλέον, όντας