Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σεντούκι του παππού - Έντυπα Συμμετοχής

"Το σεντούκι του παππού" είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ζωής μου. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στον κόσμο της Δημιουργικής Γραφής και της Τεχνολογίας, που θα παντρέψει αρμονικά τις ρομαντικές ψυχές των συμμετεχόντων με τον ψηφιακό εγγραμματισμό.


Στο παιχνίδι συμμετέχουν πέντε παίκτες: η Εμψυχώτρια, ο Εικαστικός, ο Αφηγητής, ο Περιηγητής και ο Καλεσμένος. 

Ήδη, ορισμένοι από εσάς τους γονείς που με διαβάζετε, μου έχετε χαρίσει το δώρο της συμμετοχής των παιδιών σας και την χαρά να τα γνωρίσω μέσα από τις απαντήσεις τους στο "Ερωτηματολόγιο παίκτη".

Επειδή τα έντυπα συμμετοχής έχουν ταξιδέψει στα σχολεία σε μορφή κειμένου, έχω ετοιμάσει δύο φόρμες συμμετοχής για τους διαδικτυακούς φίλους.

Μια φορά τον μήνα θα βρίσκομαι στην Αιτωλοακαρνανία για τα παιχνίδια του Νομού και μια φορά τον μήνα θα πραγματοποιούνται τα αντίστοιχα παιχνίδια στην Αττική για τα παιδιά της πρωτεύουσας.

Επειδή υπάρχουν αιτήματα και από άλλες περιοχές, σας ενημερώνω πως #Το_σεντούκι_του_παππού θα πάει παντού. Αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μου ή με τις Εκδόσεις Τσιπούπολη.

Στον σύνδεσμο https://forms.gle/obGj6FbeC99gcFZJ8 (ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΙΚΤΗ) θα βρείτε τη φόρμα με τις ερωτήσεις των ΠΑΙΚΤΩΝ

και

στον σύνδεσμο https://forms.gle/ArdKNfBUk7izXX2R7 (ΕΝΤΥΠΟ ΚΗΔΕΜΟΝΑ) θα βρείτε τη φόρμα με το έντυπο ΚΗΔΕΜΟΝΑ.

Για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΑΙΚΤΗ από το παιδί και του ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ από τον γονέα/κηδεμόνα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Τεντωθείτε, μαζευτείτε και καμαρωτά σταθείτε!

Το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουνίου έφτασε και μαζί του έφτασε στο Eργαστήρι μας και το τρενάκι του Ν3 και τακτοποιήθηκε στα καναπεδάκια. Αφού καλωσόρισα τα παιδιά με την αγαπημένη μας συνήθεια - το μοίρασμα των καρτών του εργαστηρίου- άνοιξα το κουτί της Σκέψης και έδωσα σε κάθε παιδάκι από ένα ζευγάρι ξυλάκια. Έπειτα, θυμηθήκαμε την ψηφιακή αφήγηση των τριών σημείων ( http://chipoupolis.blogspot.com/2021/06/2.html ).  Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψηφιακή αφήγηση, μείναμε στο σημείο μετακίνησης του ενός από τα τρία σημεία που μεταβάλλει τη γωνία από μικρή σε καμαρωτή και φαρδιά. Τότε, κάλεσα τα παιδιά να κατέβουν από τα καναπεδάκια και να καθίσουν στο πάτωμα στηρίζοντας την πλάτη τους στα καναπεδάκια. Ύστερα, τους ζήτησα να μιμηθούν τις κινήσεις μου και να τεντωθούμε, να μαζευτούμε και να σταθούμε καμαρωτοί με την πλάτη ίσια και τα πόδια μας ενωμένα.          Αφού επαναλάβαμε το τέντωμα, το μάζεμα και το καμάρωμα συνέχισα την προβολή της ψηφιακής αφήγησης και διαπιστώσαμε πως αν ενώσουμε με

Μια χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές (απολογισμός 2019)

Πάει και το 2019. Πάει και αυτή η χρονιά. Και τώρα, αρχές του 2020, ήρθε η στιγμή να συναντήσω τον μεσήλικα, πλέον, Χρόνο μου και να του δώσω να κρατήσει ένα ακόμη μπαλόνι, το μπαλόνι του '19. Ευτυχώς, το φετεινό μπαλόνι είναι παραγ εμισμένο με  πλούσιες δημιουργικές στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τι κρύβει το χρονομπαλόνι  της "Αριάδνης Δάντε" για  το 2019 . Το κορίτσι με τους καρυοθραύστες στην αψίδα με τα μπαλόνια Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια  παραμυθένια   εκδ ρομή στο χωριό του  William Shakespeare και τελείωσε με μια πλούσια σε εικόνες περιήγηση στο παλάτι του Φρειδερίκου στο Σαν Σουσί του Πότσδαμ. Α νάμεσα στην έναρξη και στη λήξη της χρονιάς,  ήρθαν και τρύπωσαν κι άλλα πολλά δημιουργικά ταξίδια,  ευλογημένες στιγμές, άφθονη μελέτη και δημιουργική μάθηση, αλλά και στιγμές εσωτερικής αναζήτησης.  To be or not to be? Μέσα στο μπαλόνι μου κρύβονται μοναδικά  στιγμιότυπα, πλαισιωμένα από γλυκές μελωδίες και δημιουργικές σχέσεις. Όλα αυτά γεννήθη