Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο μονοπάτι της προεκλογικής περιόδου...

Όταν η #μαναtasking καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι όμορφο χαμογελά διάπλατα, όπως σε ετούτη τη φωτογραφία. Όμως, για να έρθει το χαμόγελο στο πρόσωπο της Ευτυχίας έχει πέσει πολλή οργάνωση, ξενύχτι, προσπάθεια, μελέτη και αλληλεπίδραση με ανθρώπους που μοιραζόμαστε τον ίδιο δρόμο και στόχο, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ειδικά για τα παιδιά μας!

Βαδίζοντας στο μονοπάτι της προεκλογικής περιόδου ψάχνω ανθρώπους με κέφι, μεράκι, όραμα κι αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η εκλογή στη θέση της περιφερειακής συμβούλου είναι κάτι που μπορεί να αποφασίσουν αποκλειστικά οι έχοντες το δικαίωμα ψήφου στην Αιτωλοακαρνανία.
Μέχρι τότε, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, ως Efi Samartzopanou / Ευτυχία ή/και Αριάδνη Δάντε θα ψάξω στα πρόσωπα των υποψηφίων τις σπίθες ειλικρίνειας και πραγματικής θέλησης για πρόοδο.
Πιστεύω πως στα δέκα χρόνια εξερεύνησης και εθελοντικής προσφοράς έχω γίνει καλή ανιχνευτρια ταλέντων και όμορφων ανθρώπων.
Φίλες και φίλοι,
Είμαι μια συγγραφέας που ανακατεύεται στις εκλογές για να βρει τα καλά πρόσωπα, τους καλούς ήρωες και χαρακτήρες των επόμενων πρωταγωνιστών της.
Να είστε σίγουροι πως ότι καλό βρω σε ένα πρόσωπο θα το αγκαλιάσω, θα το αναδείξω και το επεκτείνω. Θα το συμπαρασύρω στον δημιουργικό μου ρυθμό και θα το ξεσηκώσω να φτιάξουμε όμορφα πράγματα για όλους μας. Είναι ωραίο πράγμα η γέννηση, η δημιουργία, η συμπαραγωγή, η εξέλιξη, η όρεξη για γεμάτη ζωή.
Μπορεί λοιπόν οι θέσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο και στα Δημοτικά συμβούλια να είναι ατομικές / ονομαστικές και να διεκδικώ μια από αυτές, αλλά είμαι η πρώτη που θα ξεψαχνίσω τις αρετές των συνυποψήφιων μου χωρίς κομπλεξισμούς και έριδες και θα βγω να πω: Παιδιά, αυτός ή αυτή είναι άψογος/η εκεί. Πάμε μαζί του/της. Πάμε να στηρίξουμε τα καλύτερα άτομα για τον τόπο. Να τα στηρίξουμε όλοι μαζί, όπου πρέπει, να πάμε μπροστά για το καλύτερο της περιοχής μας. Κι αν πρέπει εγώ προσωπικά να κάνω ένα βήμα πίσω, γιατί άλλοι είναι καλύτεροι από εμένα, θα το κάνω. Γιατί πρέπει πάντα να νικάει το κοινό καλό. Μόνο έτσι είμαστε όλοι κερδισμένοι.
Έτσι είμαι και με τους μαθητές μου. Τους προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου κι ύστερα τα απολαμβάνω καθώς μεγαλουργούν. Και λέω: Ναι, έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου και κοίτα τι έγινε... ένα όμορφο έργο!
Χαίρομαι πολύ που βλέπω το σύνθημα του Νεκτάριος Φαρμάκης , που είναι και δικό μου μότο ζωής, να πλημμυρίζει τα διαδικτυακά και μη μέσα.
Είναι ωραίο να πηγαίνουμε #μπροστά_για_όλους!
Είναι ωραία να πηγαίνουμε μπροστά μαζί για να ομορφύνουμε τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας.
❤

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Μια χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές (απολογισμός 2019)

Πάει και το 2019. Πάει και αυτή η χρονιά. Και τώρα, αρχές του 2020, ήρθε η στιγμή να συναντήσω τον μεσήλικα, πλέον, Χρόνο μου και να του δώσω να κρατήσει ένα ακόμη μπαλόνι, το μπαλόνι του '19. Ευτυχώς, το φετεινό μπαλόνι είναι παραγ εμισμένο με  πλούσιες δημιουργικές στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τι κρύβει το χρονομπαλόνι  της "Αριάδνης Δάντε" για  το 2019 . Το κορίτσι με τους καρυοθραύστες στην αψίδα με τα μπαλόνια Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια  παραμυθένια   εκδ ρομή στο χωριό του  William Shakespeare και τελείωσε με μια πλούσια σε εικόνες περιήγηση στο παλάτι του Φρειδερίκου στο Σαν Σουσί του Πότσδαμ. Α νάμεσα στην έναρξη και στη λήξη της χρονιάς,  ήρθαν και τρύπωσαν κι άλλα πολλά δημιουργικά ταξίδια,  ευλογημένες στιγμές, άφθονη μελέτη και δημιουργική μάθηση, αλλά και στιγμές εσωτερικής αναζήτησης.  To be or not to be? Μέσα στο μπαλόνι μου κρύβονται μοναδικά  στιγμιότυπα, πλαισιωμένα από γλυκές μελωδίες και δημιουργικές σχέσεις. Όλα αυτά γεννήθη

Από το Δημοτικό Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας στη Φλόγα με αγάπη δίχως όρους!

Όταν η ζέστη ΦΛΟΓΑ της Ανάσσας του Πάγου άγγιξε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας... Το πρωινό της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησα τις επισκέψεις μου σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας από το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου. Το Δοκίμι είναι ένα χωριό σε μικρή απόσταση από την πόλη του Αγρινίου κι εκεί η φίλη εκπαιδευτικός Χαρά Μπεκιάρη παρέα με τον εκπαιδευτικό Στάθη Τσέλιο και την εκπαιδευτικό Ασημίνα Σουφρα με υποδέχτηκαν με τους μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους. Δεν άργησα να ανοίξω τη βαλίτσα που μου έστειλε ο Αι Βασίλης από το χωριό του, το Ροβανιέμι, και να παρουσιάσω στα παιδιά έναν έναν τους ήρωες του παραμυθιού. Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα Δημοτικό Σχολείο προσπαθώ με όλη μου την ψυχή να μεταδώσω στα παιδιά όσο πιο δημιουργικά μπορώ τις γνώσεις που απέκτησα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  #StoryLogicNet   Story Logic Net , αλλά και από τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Δημιουργική Γραφή. Επιπλέον, όντας