Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να προσφέρεις στους ανθρώπους τον πολύτιμο χρόνο σου και το μυαλό σου, να είσαι ο εαυτός σου!

 


Πριν από δέκα ημέρες (21.08.23), ανάρτησα στο κοινωνικό προφίλ μου Efi Samartzopanou και στη συγγραφική σελίδα Αριάδνη Δάντε την κάρτα με τα στοιχεία της υποψηφιότητας μου.

Δεν αγαπώ την κουβέντα στα τηλέφωνα, αλλά τελικά έχω σχεδιάσει αμέτρητες δράσεις μιλώντας στο κινητό μου τηλέφωνο.
Την επόμενη ημέρα το τηλέφωνό μου χτύπησε δύο φορές. Και τις δύο ήταν για καλό!
Ο πρώτος συνομιλητής ήταν ένας αγαπημένος μου συμμαθητής από το λύκειο, με τον οποίο είχαμε χαθεί με τα χρόνια. 👉Δε μου ζήτησε δουλειά ή ρουσφέτι!
Άλλωστε και να θέλω, δεν είμαι γραφείο ευρέσεως εργασίας και διεκπεραιώσεων.
Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προσφέρω στους ανθρώπους τον πολύτιμο χρόνο μου και το μυαλό μου. Και με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι άνθρωποι που συναναστρέφονται με την #Ευτυχία συναντούν τη χαρά.

Ο συμμαθητής μου βρήκε το τηλέφωνο στην κάρτα και με κάλεσε για να πάω στο χωριό του, να μιλήσω στον κόσμο, να με βοηθήσει να ακουστούν αυτά που έχω κάνει ήδη, να κάνουμε πιο πολλά.

Ο δεύτερος συνομιλητής είναι ένας άνθρωπος δοτικός, με φιλότιμο κι αγάπη για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε αρκετή ώρα, άκουσα υπέροχες προτάσεις και κλείσαμε ραντεβού για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι κρατώντας μολύβι και χαρτί και θα σχεδιάσουμε το κατιτις δικό μας για τη γενέτειρα μας.
Ευχαριστώ και τον Αντρέα και τον Βαγγέλη για την εμπιστοσύνη.
Φίλες και φίλοι,
σας παρακαλώ όλες και όλους, εφόσον το επιθυμείτε,
να κοινοποιήσετε την παρούσα ανάρτηση για να με βρουν κι άλλες, κι άλλοι απλοί και συνάμα παντοδύναμοι συμπολίτες μου.
Ενημερώνω όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά ότι όταν με συναντήσετε θα διαπιστώσετε οι ίδιοι τι μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί με μολύβι και χαρτί.
Θέλω να ζήσουμε παρέα τη διαδικασία.
Βοηθήστε με να ερευνήσω τι αναζητάτε, τι σας απασχολεί.
Να αποτυπώσουμε συντροφιά τις απαιτήσεις σας, τα όνειρα σας, τα παράπονα για την Αιτωλοακαρνανία.
✅
Να καταγράψουμε τα όρια και τις λειτουργίες του Πληροφοριακού Συστήματος "Προεκλογική περίοδος στη μαμά πατρίδα".
Είναι η πρώτη φορά που μετέχω σε αυτή τη διαδικασία και το μικρόβιο της ανάλυσης και του προγραμματισμού με ωθεί να θέλω να κάνω την καταγραφή σωστά.
Εσείς είστε οι χρήστες του συστήματος.
Παρακαλώ για τις δικές σας οπτικές.
Όσες περισσότερες μαζέψω, τόσο πιο καλή θα είναι η καταγραφή και η μετέπειτα ανάλυση του.
Θα σας ακούσω, θα με ακούσετε, λέξη - λέξη, πρόταση - πρόταση.
Πιστεύω ότι όλοι μας θα γίνουμε καλύτεροι, θα δούμε τι ζητάμε #με_λόγια_καταγεγραμμένα!
Αυτή θα είναι για μένα η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη άσκηση δημιουργικής γραφής
🌹❤️
Ξεκινώντας από το καφενείο του μπαμπά του συμμαθητή μου, Αντρέα Κουσκούνη, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 το πρωί στη Λυσιμαχία...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού για Μαθητές Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα:  Μυθολογία και Μνημεία Αιτωλοακαρνανίας, Μάρτιος 2024 Το Εργαστήριο Καινοτομίας Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (ΔΗΚΑΙΤΕ,  https://crinte.nured.uowm.gr/ ) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)  σε συνεργασία με το  Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ( http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/ )  προκηρύσσουν τον 1 ο Διαγωνισμό Παραμυθιού  για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα:  « Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας »  (Αρ. Έγκρισης: Φ.23./12364/05-09-2023.ΔΝΣΗ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ/ΤΜΗΜΑ Ε’). Το παραμύθι μπορεί να διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, να υπάρχουν μαγικά/φανταστικά στοιχεία, που οι χαρακτήρες τα αντιλαμβάνονται ως μέρος της πραγματικότητας. Το έργο μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή κειμένου ή ψηφιακής αφήγησης . Στον διαγωνισμό δύναται να διακριθούν τρία έργα ανάλογα με τη μορφή. Ως διάκριση ορίζεται το βραβείο, ο έπαινος και η

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας με την Ελένη Πριοβόλου «Ό τ ι κ ι α ν σ υ μβ αί νε ι στη ζω ή σο υ, εσ ύ ν α μ έ νε ι ς μ ό νο στη χ α ρ ά σο υ. Ν α χ α μογελ ά ς , ν α τολμ ά ς , ν α δ ί νε ι ς χ ώ ρο στο λε υ κ ό φως κ αι στη δημ ι ο υ ργ ία. Ν α γελ ά ς , ν α ζε ι ς , ν α ονε ι ρε ύ εσ αι. Ν α ζωγρ α φ ί ζε ι ς τον κ ό σμο με το δ ι κ ό σο υ π α ρ α μ ύ θ ι. ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.  Κ ι έ πε ι τ α, ν α σμ ι γε ί ς με τ α π α ρ α μ ύ θ ια των ά λλων κ αι ν α α ντ α μ ώ νετε σε μ ια Γ ι ορτ ή, μ ια Γ ι ορτ ή Π α ρ α μ υ θ ι ο ύ...» Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου .        Η κινητικότητα στον αύλειο χώρο του Μουσείου ξεκίνησε από νωρίς. Παρά την έντονη ζέστη, το βιβλι

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αριάδνης Δάντε

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των  Education  Leaders  Awards  2023 . Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την  BOUSSIAS  events  τα  Education  Leaders  Awards  2023 , με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Περισσότερα από  200 υψηλόβαθμα στελέχη  της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Συνολικά, διακρίθηκαν   57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές