Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να προσφέρεις στους ανθρώπους τον πολύτιμο χρόνο σου και το μυαλό σου, να είσαι ο εαυτός σου!

 


Πριν από δέκα ημέρες (21.08.23), ανάρτησα στο κοινωνικό προφίλ μου Efi Samartzopanou και στη συγγραφική σελίδα Αριάδνη Δάντε την κάρτα με τα στοιχεία της υποψηφιότητας μου.

Δεν αγαπώ την κουβέντα στα τηλέφωνα, αλλά τελικά έχω σχεδιάσει αμέτρητες δράσεις μιλώντας στο κινητό μου τηλέφωνο.
Την επόμενη ημέρα το τηλέφωνό μου χτύπησε δύο φορές. Και τις δύο ήταν για καλό!
Ο πρώτος συνομιλητής ήταν ένας αγαπημένος μου συμμαθητής από το λύκειο, με τον οποίο είχαμε χαθεί με τα χρόνια. 👉Δε μου ζήτησε δουλειά ή ρουσφέτι!
Άλλωστε και να θέλω, δεν είμαι γραφείο ευρέσεως εργασίας και διεκπεραιώσεων.
Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προσφέρω στους ανθρώπους τον πολύτιμο χρόνο μου και το μυαλό μου. Και με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι άνθρωποι που συναναστρέφονται με την #Ευτυχία συναντούν τη χαρά.

Ο συμμαθητής μου βρήκε το τηλέφωνο στην κάρτα και με κάλεσε για να πάω στο χωριό του, να μιλήσω στον κόσμο, να με βοηθήσει να ακουστούν αυτά που έχω κάνει ήδη, να κάνουμε πιο πολλά.

Ο δεύτερος συνομιλητής είναι ένας άνθρωπος δοτικός, με φιλότιμο κι αγάπη για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε αρκετή ώρα, άκουσα υπέροχες προτάσεις και κλείσαμε ραντεβού για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι κρατώντας μολύβι και χαρτί και θα σχεδιάσουμε το κατιτις δικό μας για τη γενέτειρα μας.
Ευχαριστώ και τον Αντρέα και τον Βαγγέλη για την εμπιστοσύνη.
Φίλες και φίλοι,
σας παρακαλώ όλες και όλους, εφόσον το επιθυμείτε,
να κοινοποιήσετε την παρούσα ανάρτηση για να με βρουν κι άλλες, κι άλλοι απλοί και συνάμα παντοδύναμοι συμπολίτες μου.
Ενημερώνω όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά ότι όταν με συναντήσετε θα διαπιστώσετε οι ίδιοι τι μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί με μολύβι και χαρτί.
Θέλω να ζήσουμε παρέα τη διαδικασία.
Βοηθήστε με να ερευνήσω τι αναζητάτε, τι σας απασχολεί.
Να αποτυπώσουμε συντροφιά τις απαιτήσεις σας, τα όνειρα σας, τα παράπονα για την Αιτωλοακαρνανία.
✅
Να καταγράψουμε τα όρια και τις λειτουργίες του Πληροφοριακού Συστήματος "Προεκλογική περίοδος στη μαμά πατρίδα".
Είναι η πρώτη φορά που μετέχω σε αυτή τη διαδικασία και το μικρόβιο της ανάλυσης και του προγραμματισμού με ωθεί να θέλω να κάνω την καταγραφή σωστά.
Εσείς είστε οι χρήστες του συστήματος.
Παρακαλώ για τις δικές σας οπτικές.
Όσες περισσότερες μαζέψω, τόσο πιο καλή θα είναι η καταγραφή και η μετέπειτα ανάλυση του.
Θα σας ακούσω, θα με ακούσετε, λέξη - λέξη, πρόταση - πρόταση.
Πιστεύω ότι όλοι μας θα γίνουμε καλύτεροι, θα δούμε τι ζητάμε #με_λόγια_καταγεγραμμένα!
Αυτή θα είναι για μένα η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη άσκηση δημιουργικής γραφής
🌹❤️
Ξεκινώντας από το καφενείο του μπαμπά του συμμαθητή μου, Αντρέα Κουσκούνη, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 το πρωί στη Λυσιμαχία...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Μια χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές (απολογισμός 2019)

Πάει και το 2019. Πάει και αυτή η χρονιά. Και τώρα, αρχές του 2020, ήρθε η στιγμή να συναντήσω τον μεσήλικα, πλέον, Χρόνο μου και να του δώσω να κρατήσει ένα ακόμη μπαλόνι, το μπαλόνι του '19. Ευτυχώς, το φετεινό μπαλόνι είναι παραγ εμισμένο με  πλούσιες δημιουργικές στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τι κρύβει το χρονομπαλόνι  της "Αριάδνης Δάντε" για  το 2019 . Το κορίτσι με τους καρυοθραύστες στην αψίδα με τα μπαλόνια Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια  παραμυθένια   εκδ ρομή στο χωριό του  William Shakespeare και τελείωσε με μια πλούσια σε εικόνες περιήγηση στο παλάτι του Φρειδερίκου στο Σαν Σουσί του Πότσδαμ. Α νάμεσα στην έναρξη και στη λήξη της χρονιάς,  ήρθαν και τρύπωσαν κι άλλα πολλά δημιουργικά ταξίδια,  ευλογημένες στιγμές, άφθονη μελέτη και δημιουργική μάθηση, αλλά και στιγμές εσωτερικής αναζήτησης.  To be or not to be? Μέσα στο μπαλόνι μου κρύβονται μοναδικά  στιγμιότυπα, πλαισιωμένα από γλυκές μελωδίες και δημιουργικές σχέσεις. Όλα αυτά γεννήθη

Από το Δημοτικό Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας στη Φλόγα με αγάπη δίχως όρους!

Όταν η ζέστη ΦΛΟΓΑ της Ανάσσας του Πάγου άγγιξε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας... Το πρωινό της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησα τις επισκέψεις μου σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας από το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου. Το Δοκίμι είναι ένα χωριό σε μικρή απόσταση από την πόλη του Αγρινίου κι εκεί η φίλη εκπαιδευτικός Χαρά Μπεκιάρη παρέα με τον εκπαιδευτικό Στάθη Τσέλιο και την εκπαιδευτικό Ασημίνα Σουφρα με υποδέχτηκαν με τους μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους. Δεν άργησα να ανοίξω τη βαλίτσα που μου έστειλε ο Αι Βασίλης από το χωριό του, το Ροβανιέμι, και να παρουσιάσω στα παιδιά έναν έναν τους ήρωες του παραμυθιού. Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα Δημοτικό Σχολείο προσπαθώ με όλη μου την ψυχή να μεταδώσω στα παιδιά όσο πιο δημιουργικά μπορώ τις γνώσεις που απέκτησα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  #StoryLogicNet   Story Logic Net , αλλά και από τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Δημιουργική Γραφή. Επιπλέον, όντας