Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ο Απόστολος στην Πυθωνία" - Παρουσιάσεις 2015

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2015 και ταξίδεψε σε 21 σημεία περισσότερους από 1500 μαθητές Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από τη φανταστική ζούγκλα της Πυθωνίας.

Αριάδνη Δάντε - μαθητές Γ' τάξης 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (09/03/2015)


Βιβλιοπωλείου Βουλουμπασάκη - Ρέθυμνο  (27/06/2015)

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα προνήπια των Βρεφονηπιακών σταθμών Βριλησσίων, τα προνήπια του Β' Βρεφονηπιακού Στρατιωτικού Σταθμού Αθηνών, οι μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, μαθητές όλων των τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, μαθητές της Γ' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, μαθητές των Α', Β' τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου (Αιτωλοακαρνανίας), μαθητές της Α' τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, παιδιά 6-8 ετών που φιλοξενούνται στο σπίτι του Χαμόγελου του παιδιού στην Τέμενη Αιγίου, τα "πουλιά" και τα "αστέρια" του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού από το Τοπικό Τμήμα Βύρωνα, μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και του 10ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικό Τμήμα Βύρωνα (05/10/2015)


1ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου (09/10/2015)


Τον Αύγουστο 2015, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Απόστολος στην Πυθωνία" αποτέλεσε το αντικείμενο εργασίας του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας Ευρυτανίας. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η φιλόλογος Μαρία Σάρρα.


Παιδαγωγικό Εργαστήρι Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας Ευρυτανίας (13/08/2015)


Πέρα από τις παρουσιάσεις στα σχολεία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας και του Ρεθύμνου, στο Κέντρο Λογοθεραπείας "Ψυχή και Λόγος" στην Καλαμάτα, στο θέατρο ΟΥΗΛ (Λάρισα), στο κινηματοθέατρο ¨ΑΘΗΝΑ" της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα), στην αίθουσα "Φαντασία" του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αγρινίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνα Αττικής, καθώς και στο Πολιτιστικό κέντρο "Βίλα Στέλλα" του Ηρακλείου Αττικής.

  Αίθουσα "Φαντασία" - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αγρινίου (10/10/2015)Τον Οκτώβρη 2015, η φιλόλογος Μαριάννα Τζιράκη παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αλφάς (Ρέθυμνο).

Μαριάννα Τζιράκη - Δημοτικό Σχολείο Αλφάς Ρεθύμνης (15/10/2015)

Το Νοέμβρη 2015, πραγματοποιήθηκε τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα τη "Διδασκαλία των υπολογιστών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι" σε εκπαιδευτικούς των Γ' και Δ' τάξεων Δημοτικών Σχολείων του Νομού Κορινθίας στα Δημοτικά σχολεία Βραχατίου και Καμαρίου.

  
 Κέντρο "Ψυχή & Λόγος" - Καλαμάτα (14/11/2015) Το θεατρικό παιχνίδι ομόρφυνε με τις δημιουργίες του ο καταξιωμένος σχεδιαστής Gusto Vassilis με την ευγενική χορηγία των θεατρικών κουστουμιών των ηρώων της Πυθωνίας.

Gusto Vassilis - Αριάδνη Δάντε 
 Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα Αττικής (04/12/2015)Μαριάνα Νάσιου - Λαμπρίνα Μπέλλου - Αριάδνη Δάντε - Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου, Θέατρο ΟΥΗΛ - Λάρισα (12/12/2015) 


110 Πτέρυγα Μάχης - Λάρισα (13/12/2015) 


Πολιτιστικό Κέντρο "Βίλα Στέλλα" - Ηράκλειο Αττικής (23/12/2015)Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Τεντωθείτε, μαζευτείτε και καμαρωτά σταθείτε!

Το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουνίου έφτασε και μαζί του έφτασε στο Eργαστήρι μας και το τρενάκι του Ν3 και τακτοποιήθηκε στα καναπεδάκια. Αφού καλωσόρισα τα παιδιά με την αγαπημένη μας συνήθεια - το μοίρασμα των καρτών του εργαστηρίου- άνοιξα το κουτί της Σκέψης και έδωσα σε κάθε παιδάκι από ένα ζευγάρι ξυλάκια. Έπειτα, θυμηθήκαμε την ψηφιακή αφήγηση των τριών σημείων ( http://chipoupolis.blogspot.com/2021/06/2.html ).  Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψηφιακή αφήγηση, μείναμε στο σημείο μετακίνησης του ενός από τα τρία σημεία που μεταβάλλει τη γωνία από μικρή σε καμαρωτή και φαρδιά. Τότε, κάλεσα τα παιδιά να κατέβουν από τα καναπεδάκια και να καθίσουν στο πάτωμα στηρίζοντας την πλάτη τους στα καναπεδάκια. Ύστερα, τους ζήτησα να μιμηθούν τις κινήσεις μου και να τεντωθούμε, να μαζευτούμε και να σταθούμε καμαρωτοί με την πλάτη ίσια και τα πόδια μας ενωμένα.          Αφού επαναλάβαμε το τέντωμα, το μάζεμα και το καμάρωμα συνέχισα την προβολή της ψηφιακής αφήγησης και διαπιστώσαμε πως αν ενώσουμε με

Μια χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές (απολογισμός 2019)

Πάει και το 2019. Πάει και αυτή η χρονιά. Και τώρα, αρχές του 2020, ήρθε η στιγμή να συναντήσω τον μεσήλικα, πλέον, Χρόνο μου και να του δώσω να κρατήσει ένα ακόμη μπαλόνι, το μπαλόνι του '19. Ευτυχώς, το φετεινό μπαλόνι είναι παραγ εμισμένο με  πλούσιες δημιουργικές στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τι κρύβει το χρονομπαλόνι  της "Αριάδνης Δάντε" για  το 2019 . Το κορίτσι με τους καρυοθραύστες στην αψίδα με τα μπαλόνια Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια  παραμυθένια   εκδ ρομή στο χωριό του  William Shakespeare και τελείωσε με μια πλούσια σε εικόνες περιήγηση στο παλάτι του Φρειδερίκου στο Σαν Σουσί του Πότσδαμ. Α νάμεσα στην έναρξη και στη λήξη της χρονιάς,  ήρθαν και τρύπωσαν κι άλλα πολλά δημιουργικά ταξίδια,  ευλογημένες στιγμές, άφθονη μελέτη και δημιουργική μάθηση, αλλά και στιγμές εσωτερικής αναζήτησης.  To be or not to be? Μέσα στο μπαλόνι μου κρύβονται μοναδικά  στιγμιότυπα, πλαισιωμένα από γλυκές μελωδίες και δημιουργικές σχέσεις. Όλα αυτά γεννήθη