Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόγραμμα «Φιλαναγνωσίας» Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 35ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

Αγαπητοί μας φίλοι,
σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα "Φιλαναγνωσίας" του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 35ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στις 18:00, η Αριάδνη Δάντε θα βρίσκεται στο Αμφιθέατρο του Σχολείου για ένα ξεχωριστό ταξίδι στη ζούγκλα της Πυθωνίας.Ακολουθεί η επιστολή της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Αγαπητοί Γονείς, 

Τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, στα πλαίσια της επιθυμίας μας να δώσουμε στα παιδιά μας ένα μήνυμα για τη σπουδαιότητα των Βιβλίων, διοργανώνουμε στο χώρο του σχολείου μας, ένα Πρόγραμμα «Φιλαναγνωσίας».


Όλες οι Εκδηλώσεις είναι Δωρεάν – εφόσον περιλαμβάνουν Παρουσιάσεις Βιβλίων!

Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των Βιβλίων:

    Σάββατο 06/02, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο, σας περιμένουμε όλους τους γονείς με τα παιδιά σας, σε μια μαγευτική  αφήγηση της κας Εύης Γεροκώστα, του Βιβλίου της
 «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΥΧΤΑ».

Η συγγραφέας & γνωστή παραμυθού, κα Ε. Γεροκώστα, θα μας ταξιδέψει σε ιστορίες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, έγραψε ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη “διάλεξαν”! Ελάτε όλοι μικροί & μεγάλοι!! Θα μας πει μια παραμυθοϊστορία που ξεκίνησε με μια λέξη μονάχα....
Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας κίτρινος λαστιχένιος δράκος που λέει ιστορίες για μοναχικούς δράκους!!.
                                                                                                                                           

     Κυριακή 07/02, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο, σας περιμένουμε όλους, μικρούς & μεγάλους, να παρακολουθήσουμε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», που βασίστηκε στο Βιβλίο της Συγγραφέως Αριάδνης Δάντε «ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΘΩΝΙΑ».

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μια μικρή θεατρική παράσταση με τους ήρωες του βιβλίου, θα συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα, θα γνωρίσουν & θα συνομιλήσουν με τη Συγγραφέα, θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα απολαύσουν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα γεμάτο … χαρά & ψυχαγωγία!

Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει πιο κοντά την Επιστήμη της Πληροφορικής στους μικρούς μαθητές, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από το κυνήγι των χαμένων θησαυρών τα παιδιά μαθαίνουν να διακρίνουν τους πέντε βασικούς τύπους των μεταβλητών στον Προγραμματισμό.
                                                                                                                                       
Εντός των Σχολικών διδακτικών ωρών:
    Δευτέρα 08/02 – Ώρα: 10:00: Νηπιαγωγείο & Α’ θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του Βιβλίου:  «ΧΤΙΖΩ ΣΩΣΤΑ ΕΜΕΝΑ», της Ειρήνης Μαραζιώτη.

Είναι μια παρουσίαση - κουκλοθέατρο όπου τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο μαθαίνουν με χιούμορ και φαντασία την αξία της σωστής διατροφής. Θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και το σημαντικότερο: θα μάθουν να τρώνε σωστά! Η ηθοποιός Μαρία Ρήγα και ήρωας του βιβλίου, θα δείξει με διασκεδαστικό τρόπο πώς να χτίσουν το σώμα τους για να είναι γερό, δυνατό και όμορφο!
                                                                                                                                       

         Τρίτη 09/02 – Ώρα: 11:30 - Αμφιθέατρο: Ε’ – ΣΤ’ θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του Βιβλίου:  «ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», του συγγραφέα Γιώργου Κατσέλη.

Είναι ένα αληθινό παραμύθι, το παραμύθι της ζωής του «Αγίου των γραμμάτων» και του «Φτωχούλη του Θεού», όπως έλεγαν τον σπουδαίο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Ο ίδιος ο Συγγραφέας (!), θα μιλήσει στα παιδιά για τα βιβλία του, μαζί με την ηθοποιό Νικολάια Τριανταφύλλου, η οποία θα αφηγηθεί το παραμύθι της ζωής του Αλ.. Παπαδιαμάντη, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.
                                                                                                                                       

Πέμπτη 11/02 – Ώρα: 10:00 (Β1 – Β2)
Πέμπτη 11/02 – Ώρα: 11:00 Γ’ – Δ’

θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του Βιβλίου:
«ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΟΝΗΣΙ», της συγγραφέως Πέγκυς Φούρκα.          

Άλλη μια περιπέτεια έρχεται να ταράξει την ηρεμία των έξι αγαπημένων φίλων. Ο Άρης γίνεται στόχος της συμμορίας του σχολείου. Ύστερα από αλλεπάλληλες απειλές εξαναγκάζεται να γίνει το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού, του Μπίλι Σκαμπίλι. Όλα ανατρέπονται όταν ξαφνικά μεταφέρεται με μαγικό τρόπο στο... Τσαμπουκαλονήσι, το νησί που έχει καταλάβει ο Κάπτεν Φουρκ! Όνειρό του είναι να εξαπλώσει τη βία και την έχθρα. Θα καταφέρει η γνωστή παρέα να σώσει τον Άρη και να καταστρέψει τα σχέδιά του; Ποιο ρόλο θα παίξει η γοργόνα Φιλιώ και η φίλη της η Αγάπη;

Μέσα από μια υπέροχη περιπέτεια γεμάτη δράση και ανατροπές, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.


Από το Σάββατο 6/2 έως το Σάββατο 13/2
θα λειτουργεί στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας
ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι:
Καθημερινές: 17:30 – 19:30
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 13:00 & 17:30 – 19:30

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία που επιθυμείτε και φυσικά όσα θα έχουν παρουσιαστεί στις τάξεις των παιδιών μας και στις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδος «Φιλαναγνωσίας».
Όπως διαβάσατε, θα πραγματοποιηθούν μικρές εκδηλώσεις για τα παιδιά μας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά Συγγραφείς και να «περιηγηθούν βιωματικά» στον κόσμο των Βιβλίων, γιατί δεν υπάρχουν ομορφότερα ταξίδια και μαγευτικότεροι προορισμοί από αυτούς που γνωρίζουμε μέσα από τις σελίδες των Βιβλίων!!
Ας οδηγήσουμε όλοι μαζί, γονείς & δάσκαλοι τα παιδιά μας στον αστείρευτο κόσμο των Βιβλίων για να δεθούν μαζί τους και να τα αγαπούν!

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας ότι η τεχνολογία υπάρχει και εξελίσσεται για να μας υπηρετεί και ότι το Καλό Βιβλίο μπορεί να είναι πάντα ο καλύτερος Φίλος τους!
----------------------------------------------------------------
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για να ενημερωθείτε για τα Βιβλία που θα παρουσιαστούν και τους Συγγραφείς που θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας.

-----------------------------------------------------------------
Εκ του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Χαρά Χολέβα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μου επίσκεψη στον Παράδεισο!

Το Εργαστήρι Σκέψης αποτελεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο τη δημιουργική μάθηση γεωμετρικών εννοιών, την εξοικείωση με την αλγοριθμική, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική γραφή έχοντας ως βασικά εργαλεία την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε με αφορμή την έρευνά μου στη Διδακτική της Πληροφορικής, στα πλαίσια των διδακτορικών μου σπουδών και την έμπνευση που μου δόθηκε από τα "μεγάλα μωρά" του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών και πραγματοποιείται σε τρία τμήματα του σταθμού. Στο εγχείρημα αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύτιμη υποστήριξη του προσωπικού και της διευθύντριας του Γ ΒΝΣΑ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το Εργαστήρι Σκέψης και η γνωριμία μου με τα παιδιά ξεκίνησε με το παραμύθι του Γίγαντα του Δάσους. Στην πρώτη μου επίσκεψή στο σταθμό είχαν έρθει μαζί μου οι πέντε κούκλες του παραμυθιού, που κυριολεκτικά μπήκαν στις καρδιές των παιδιών. Τα παιδιά γνώρισαν

Τεντωθείτε, μαζευτείτε και καμαρωτά σταθείτε!

Το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουνίου έφτασε και μαζί του έφτασε στο Eργαστήρι μας και το τρενάκι του Ν3 και τακτοποιήθηκε στα καναπεδάκια. Αφού καλωσόρισα τα παιδιά με την αγαπημένη μας συνήθεια - το μοίρασμα των καρτών του εργαστηρίου- άνοιξα το κουτί της Σκέψης και έδωσα σε κάθε παιδάκι από ένα ζευγάρι ξυλάκια. Έπειτα, θυμηθήκαμε την ψηφιακή αφήγηση των τριών σημείων ( http://chipoupolis.blogspot.com/2021/06/2.html ).  Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψηφιακή αφήγηση, μείναμε στο σημείο μετακίνησης του ενός από τα τρία σημεία που μεταβάλλει τη γωνία από μικρή σε καμαρωτή και φαρδιά. Τότε, κάλεσα τα παιδιά να κατέβουν από τα καναπεδάκια και να καθίσουν στο πάτωμα στηρίζοντας την πλάτη τους στα καναπεδάκια. Ύστερα, τους ζήτησα να μιμηθούν τις κινήσεις μου και να τεντωθούμε, να μαζευτούμε και να σταθούμε καμαρωτοί με την πλάτη ίσια και τα πόδια μας ενωμένα.          Αφού επαναλάβαμε το τέντωμα, το μάζεμα και το καμάρωμα συνέχισα την προβολή της ψηφιακής αφήγησης και διαπιστώσαμε πως αν ενώσουμε με

Μια χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές (απολογισμός 2019)

Πάει και το 2019. Πάει και αυτή η χρονιά. Και τώρα, αρχές του 2020, ήρθε η στιγμή να συναντήσω τον μεσήλικα, πλέον, Χρόνο μου και να του δώσω να κρατήσει ένα ακόμη μπαλόνι, το μπαλόνι του '19. Ευτυχώς, το φετεινό μπαλόνι είναι παραγ εμισμένο με  πλούσιες δημιουργικές στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τι κρύβει το χρονομπαλόνι  της "Αριάδνης Δάντε" για  το 2019 . Το κορίτσι με τους καρυοθραύστες στην αψίδα με τα μπαλόνια Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια  παραμυθένια   εκδ ρομή στο χωριό του  William Shakespeare και τελείωσε με μια πλούσια σε εικόνες περιήγηση στο παλάτι του Φρειδερίκου στο Σαν Σουσί του Πότσδαμ. Α νάμεσα στην έναρξη και στη λήξη της χρονιάς,  ήρθαν και τρύπωσαν κι άλλα πολλά δημιουργικά ταξίδια,  ευλογημένες στιγμές, άφθονη μελέτη και δημιουργική μάθηση, αλλά και στιγμές εσωτερικής αναζήτησης.  To be or not to be? Μέσα στο μπαλόνι μου κρύβονται μοναδικά  στιγμιότυπα, πλαισιωμένα από γλυκές μελωδίες και δημιουργικές σχέσεις. Όλα αυτά γεννήθη